"Cate tari mai avem pana acasa?" Aventura unei familii care a facut turul Europei cu motocicleta, timp de 4 luni

21-02-2016 18:19

"Cate tari mai avem pana acasa?" Intrebarea vine din partea unui pusti de 4 ani care a vazut impreuna cu parintii lui aproape toata Europa.

Mihai Barbu, unul dintre cei mai buni fotoreporteri din Romania, iubita lui, Oana si Vladimir, baietelul lor de 4 ani, s-au inarmat cu un cort, un miniaragaz si cateva haine pentru drum, si au facut impreuna turul Europei - cu motocicleta.

Asa au calatorit trei oameni timp de 4 luni prin Europa, 2 adulti si un copil. Au strabatut 28.000 de km, 41 de tari europene, cu o motocicleta cu atas. Si nu, nu au dormit la hoteluri ci in fiecare seara se opreau in campinguri si dormeau in cort.

Zair, asa cum a fost botezata motocicleta, ii purta in spinare pe cei trei calatori cam 300 de kilometri pe zi. Noaptea se adaposteau in cort, iar cina era servita in bucataria Oanei, adica langa cort, pe un aragaz. Cel mai mic membru al echipajului a fost Vladimir, baietelul lor de 4 ani, care- spune Mihai, nu s-a plans nicio secunda de drumurile lungi.

Mihai Barbu

: I-am zis daca totul merge bine si ne place si o sa stam toata vara plecati eu ma gandesc ca o sa vedem mai intai renii apoi camilele. A fost frumos si am vazut si renii si camilele si am avut o intalnire absolut neasteptata cu o maimuta pe drum. Am o fotografie cu Vladimir si maimuta si ma uit la Vladimir si imi dau seama ca a fost un copil fericit.

Mihai Barbu, fotoreporter de profesie, a mai calatorit cu Doyle, o alta motocicleta care l-a dus pana in Mongolia, si a scris o carte despre drumul pe doua roti. Dupa ce a aparut Vladimir, l-au cumparat pe Zair - cu 3 roti, una in plus - pentru atas.

Mihai Barbu: "Oana si Vladimir stateau aici, eu singurel aici, aici erau niste bagaje, acolo o sabie de-a lui Vladimir care a facut impresie in Europa."

Pe unde s-au plimbat? Pe unde i-a dus drumul si pe unde arata sabia lui Vladimir, zice Mihai. Au inceput cu Ungaria apoi Austria, Germania si Estonia. Au ajuns si prin Spania, Portugalia, Maroc, Franta, Italia ori Muntenegru si Serbia.

Micul Vladimir a ramas cu siguranta cu amintiri interesante din goana "pe atas" prin Europa.

Mihai Barbu: "A fost foarte ok, nu a intrebat niciodata cand ne intoarcem acasa. Ne-am inteles toti trei mai bine decat ne intelegem acasa."

 


VIDEO PROTVPLUS.RO