Călătorii cu rucsacul - cum să împachetezi eficient pentru economisi spațiu. Lista de articole de care ai nevoie în concediu

rucsac aeroport avion
Shutterstock

Călătoriile cu rucsacul sunt sinonime cu libertatea și aventura, dar și cu provocarea de a împacheta lucrurile esențiale într-un spațiu restrâns.

Indiferent de destinație sau de ceea ce intenționezi să faci în vacanță, să înveți să împachetezi eficient înseamnă să faci economii maxime, dar și să poți avea un itinerariu de vacanță perfect. 

Dacă îți place să faci călătorii cu rucsacul, ia în considerare aceste sfaturi despre cum să împachetezi eficient.

Călătorii cu rucsacul - ce să știi înainte de a împacheta

Conținutul bagajului de vacanță depinde de foarte multe variabile la care trebuie să te gândești înainte de a te apuca de împachetat. Contează foarte mult unde mergi, cât timp stai, ce vreme vei avea și, mai ales, dacă mergi sau nu cu mașina. Spre exemplu, bagajul pentru vacanța la mare este total diferit. Iată ce să iei în considerare înainte de a începe să îți faci ghiozdanul.

Unde mergi și pentru cât timp

Este foarte ușor să împachetezi prea multe pentru orice excursie. Mulți avem această dorință de a lua tot ce avem cu noi când plecăm în vacanță. Deși acest lucru poate fi posibil și chiar convenabil pentru câteva nopți cu mașina, când vine vorba de călătorii în străinătate sau călătorii care necesită să îți cari în spate rucsacul tot timpul, opțiunile devin limitate, mai ales dacă ai un bagaj de avion. Așadar, sunt două întrebări importante când vine vorba de împachetat: unde mergi și pentru cât timp?

Citește și
asistentă medicală
Momentul în care o femeie îmbrăcată în asistentă medicală răpește un nou-născut de la mama lui și îl bagă într-un rucsac
Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Destinație

Destinația ta este importantă din motive evidente, deoarece va determina în cele din urmă ce trebuie să împachetezi. Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când cercetezi destinația.

Vremea: În primul rând, cercetează tiparele meteo pentru datele tale specifice de călătorie și pentru luna în care intenționezi să călătorești. Vrei să știi cât de bine poți cum va fi vremea în timp ce ești acolo. Poți începe prin a căuta pe Google vremea săptămânală și lunară în locația (locațiile) în care călătorești și să cercetezi temperaturile medii. O altă idee bună este să te uiți pe blogurile de călătorie ale persoanelor care au fost în acea locație. Ele pot oferi informații despre temperatură, umiditate, precipitații și cum a fost în timpul șederii lor, sfătuiește tourhero.

Activități/excursii: Următorul lucru la care vrei să te gândești este nivelul tău de activitate. Vrei să stai pe o plajă, să faci drumeții pe un munte, să vizitezi orașul sau toate cele de mai sus? Ceea ce intenționezi să faci în timpul călătoriei tale va fi o reflectare directă a alegerilor tale de împachetat.

Durată

După ce determini locația, trebuie să iei în considerare cât timp vei fi plecat. Există o diferență enormă între o excursie de o săptămână într-o singură locație și o excursie de o lună cu rucsacul care va include mai multe țări. Mai multe zile pe drum înseamnă mai multe zile în aceleași haine. Vei avea acces la o mașină de spălat? Plănuiești să cumperi anumite articole în timpul călătoriei tale? Poți menții o ținută casual sau ai nevoie de o ținută elegantă? Acestea sunt întrebări importante de luat în considerare în timp ce îți planifici călătoria.

Călătorii cu rucsacul: cum să împachetezi eficient pentru a economisi spațiu

Fiecare excursie cu rucsacul va fi diferită, dar există câteva lucruri esențiale pe care fiecare rucsac ar trebui să le aibă:

Lenjerie intimă: O pereche de lenjerie intimă pe zi este rezonabil, dar să împachetezi câteva în plus nu strică niciodată, mai ales dacă nu vei putea spăla haine la cazare.

Bluza cu mâneci lungi/hanorac: Chiar dacă mergi într-o locație caldă, nu strică niciodată să ai o piesă de îmbrăcăminte care să îți țină de cald.

Încălțăminte adecvată: Alegerea încălțămintei potrivite pentru o excursie este esențială, mai ales dacă faci drumeții sau intenționezi să mergi pe jos în loc să conduci. Poartă întotdeauna cei mai mari/grei pantofi în avion și împachetează restul pentru a economisi spațiu. Dacă poți să te limitezi la două perechi de pantofi pentru întreaga călătorie, ești în avantaj.

Geantă mică: Deoarece nu vrei să îți aduci geanta principală peste tot, să aduci un rucsac mic, pliabil este o idee grozavă, mai ales pentru cei care doresc să rătăcească prin orașe sau să facă drumeții de o zi. O gentuță mică sau o borsetă te poate ajuta, de asemenea, să reduci greutatea bagajului la aeroport, deoarece o poți folosi ca bagaj de mână. Când nu o folosești, poți să o pui în rucsac.

Sticlă de apă reutilizabilă: Este important să știi dacă poți bea apa din locațiile în care călătorești, dar majoritatea campingurilor și țărilor au fântâni de apă și apă de la robinet utilizabilă, care nu numai că îți vor economisi bani evitând sticlele de apă din plastic, dar te pot ajuta și să salvezi planeta. Agață sticla reutilizabilă de exteriorul rucsacului și ești gata de plecare. (Unele rucsacuri au un compartiment special pentru sticlele de apă. Verifică dimensiunea înainte de a cumpăra.)

Îmbrăcăminte și accesorii: Cu această listă, vei avea articolele evidente, cum ar fi tricouri și maieuri, pantaloni scurți și lungi, rochii sau îmbrăcăminte formală (dacă este cazul), împreună cu orice alte articole suplimentare, cum ar fi cravate, bijuterii, paltoane/hanorace și altele asemenea. Dacă poți, încearcă să aduci articole pe care le poți reutiliza pe parcursul călătoriei și care se pot combina ușor cu alte articole de îmbrăcăminte. Culorile închise ajută la ascunderea petelor/încrețiturilor și, de obicei, se potrivesc cu orice ai împacheta.

În funcție de dimensiunea rucsacului tău, poți încăpea doar aproximativ două-trei tipuri din fiecare articol confortabil. Planifică câte zile vei fi pe drum și vezi de câte ori poți purta fiecare articol pentru a decide câte tricouri, pantaloni, etc., ar trebui să aduci. Totuși, vremea poate schimba lista ta de împachetat.

Alte articole

În timp ce există câteva articole extra de care nu ne putem lipsi, altele trebuie să rămână acasă. Iată câteva articole comune de care majoritatea oamenilor au nevoie în orice călătorie:

• Încărcător de telefon, adaptor(e) și baterie externă (dacă faci drumeții)

• Căști (nu aduce căști voluminoase)

• Toaletă esențială (periuță de dinți, pastă de dinți, produse pentru păr/perie, loțiune, medicamente)

• O carte sau un eBook tabletă (cea mai bună opțiune pentru călătorii pe termen lung)

• Lacăt de bagaj

• Prosop de călătorie (în funcție de locație și activități)

Elementele esențiale pentru drumeții eficiente

Saci de vidat: Prima achiziție pentru drumeții eficiente sunt sacii de vidat. Aceste articole cu închidere rapidă te pot ajuta să economisești o mulțime de spațiu, mai ales dacă îți place să ai multe opțiuni de îmbrăcăminte când călătorești. Majoritatea se închid la fel ca o pungă cu fermoar de alimente. Poți să te așezi pe ele pentru a elimina aerul sau să le rulezi pentru a scoate aerul și a le sigila. În majoritatea rucsacurilor de drumeție, pot încăpea trei până la cinci saci de vidat ușor în rucsac. Aceștia îți vor oferi mai mult spațiu decât dacă ai folosi metoda de rulare singură și te vor ajuta să organizezi tipurile de îmbrăcăminte/accesorii.

Produse de toaletă în format de călătorie: Al doilea articol esențial pentru drumeții sunt produsele de toaletă în format de călătorie. Nu există niciun motiv să iei articole de dimensiuni mari pe drum, mai ales dacă zbori în străinătate. (Companiile aeriene limitează oricum cantitatea de lichide.) Majoritatea companiilor oferă versiuni de călătorie ale produselor lor, dar pentru cele care nu, poți cumpăra recipiente din plastic la farmacii și magazine alimentare și să îți transferi produsele preferate pentru călătorie.

Îmbrăcăminte de înaltă calitate: Ultima achiziție esențială nu este un singur articol, ci o categorie de articole. La majoritatea magazinelor de camping și drumeții vei găsi articole obișnuite care sunt de o calitate mai bună decât lenjeria, șosetele și hainele tale obișnuite. De exemplu, aceste branduri oferă îmbrăcăminte care prezintă materiale ce elimină umezeala, se usucă rapid și blochează mirosurile, care pot să îți țină mai bine de cald sau mai răcoroase în funcție de locație. Le vei purta mai mult înainte de a le spăla, și majoritatea articolelor pot fi spălate direct în chiuveta hostelului/campingului tău.

Nevoile fiecăruia vor fi diferite când vine vorba de drumeții, mai ales când vine vorba de locație și vreme, dar scopul este să iei doar ceea ce ai nevoie și să te concentrezi pe frumusețea locului din jurul tău. Este întotdeauna mai bine să împachetezi mai puțin pentru că mergi în locuri în care poți găsi orice ai nevoie, cu excepția cazului în care mergi în junglă sau pe munți (atunci nevoile se schimbă). Același lucru este valabil și pentru drumeții. Uită-te la rucsacul tău, scoate câteva lucruri înainte de a ieși din casă și concentrează-te doar pe ceea ce ai nevoie. Îți vei mulțumi pe drum.

Împachetatul eficient nu îți va salva doar spatele, dacă ai de gând să călătorești cu rucsacul în spate prin lume, ci te va scuti de taxele neplăcute de la aeroport pentru că ai depășit limita de kilograme la bagaj. În plus, împachetatul eficient și minimalist te va ajuta să te bucuri mai mult de vacanță, să poți explora mai mult și să îți faci mai puține griji.

Articol recomandat de sport.ro
Incredibil! Un internațional român se retrage din fotbal la 26 de ani
Incredibil! Un internațional român se retrage din fotbal la 26 de ani
Citește și...
Adolescentul prins cu droguri în rucsac, pe o stradă din București, a fost reținut de DIICOT. Băiatul ar fi furat substanțele
Adolescentul prins cu droguri în rucsac, pe o stradă din București, a fost reținut de DIICOT. Băiatul ar fi furat substanțele

Adolescentul care a fost prins cu droguri de poliţiştii local din Bucureşti şi o altă persoană au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, care au stabilit că băiatul de 14 ani avea la el droguri furate de la un alt inculpat în dosar.

Momentul în care o femeie îmbrăcată în asistentă medicală răpește un nou-născut de la mama lui și îl bagă într-un rucsac
Momentul în care o femeie îmbrăcată în asistentă medicală răpește un nou-născut de la mama lui și îl bagă într-un rucsac

O femeie îmbrăcată în asistentă medicală a fost surprinsă de camerele de supraveghere dintr-o maternitate din Mexic în momentul în care pleacă cu un băiețel luat de la mama lui și îl bagă într-un rucsac.

Un italian a fost jefuit pe o stradă din București. Cât de ușor i-au furat hoții 4.000 de euro din rucsac
Un italian a fost jefuit pe o stradă din București. Cât de ușor i-au furat hoții 4.000 de euro din rucsac

Jaf ca în filme pe o stradă din Capitală: doi indivizi au fost prinși imediat după ce au furau peste 4.000 de euro din rucsacul unui italian, pe care bărbatul îl purta în spate, fără grijă.

Bărbat arestat preventiv după ce a lovit de mai multe ori un alt bărbat într-un parc din Sectorul 1 şi i-a furat un rucsac
Bărbat arestat preventiv după ce a lovit de mai multe ori un alt bărbat într-un parc din Sectorul 1 şi i-a furat un rucsac

Un bărbat de 45 de ani a fost arestat preventiv după ce a lovit de mai multe ori un alt bărbat, într-un parc din Sectorul 1 din Bucureşti, şi i-a furat un rucsac. Suspectul, prins de poliţişti, şi-a recunoscut fapta.

 

Şeful delegaţiei olimpice mongole, care avea într-un rucsac bijuterii în valoare de 600.000 de euro, jefuit la Paris
Şeful delegaţiei olimpice mongole, care avea într-un rucsac bijuterii în valoare de 600.000 de euro, jefuit la Paris

Trei persoane au fost arestate săptămâna trecută pentru furtul unu rucsac aparţinând şefului delegaţiei olimpice mongole, aflat la Paris pentru pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024, în care se afla suma de 600.000 euro, scrie AFP.

Recomandări
Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ
Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o avertizare Cod galben de ploi torenţiale, valabilă joi, 19 septembrie, în nouă judeţe.

Surse: PNL a scris amendamentul de modificare a legii în Parlament, ca să-l facă pe Klaus Iohannis parlamentar
Surse: PNL a scris amendamentul de modificare a legii în Parlament, ca să-l facă pe Klaus Iohannis parlamentar

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că PNL va depune la Senat, miercuri sau joi, o inițiativă de modificare a legii privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților.

Risc de viituri majore pe râuri din Moldova, până joi. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații
Risc de viituri majore pe râuri din Moldova, până joi. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații

Hidrologii au actualizat, miercuri, codurile hidrologice pentru râuri din Moldova şi Dobrogea şi anunţă risc de viituri majore, până joi.