Bucatele traditionale oltenesti au acum si varianta raw-vegana. Ce gust au sarmalele din ciuperci si orez brun
Gurmanzii care au ajuns duminica la Tismana, in Gorj, si-au facut poftele. S-au infruptat cu piftie si sarmale la festivalul gastronomic, care le-a adus bucurie papilelor gustative.
Localnicii dar si turistii au gustat din bunatatile pe care le-au pregatit proprietarii pensiunilor din zona. Chiar si sarmalele si piftia raw vegane au facut senzatie printre pofticiosi.
Mirosul de sarmale si ciolan afumat te imbia parca sa te asezi la masa si sa-ti lingi degetele. Evident, bataia cea mare s-a dat pe sarmalele gratuite, facute la cazan.
Primarul din Tismana spune ca oamenii de aici sunt renumiti “pentru faptul ca asortam o racitura cu o sarma calda”.
Noua tendinta a preparatelor raw vegane, adica a mancarurilor nepreparate termic, a cuprins si bunatatile traditionale. Arbitrii au jurizat cea mai buna piftie si cele mai bune sarmale de acest tip: sarmale din ciuperci si orez brun, din floarea soarelui si hrisca, perle de tapioca si soia.
“Macul, domnule macul e afrodisiac, ne da idei si devenim raw vegani”, spune o doamna care a gustat din ele. Cele mai apreciate feluri de racituri si sarmale vor fi incluse in meniurile restaurantelor si pensiunilor din zona.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, gorj, meniu, sarmale, piftie, tismana, raw vegan,
Dată publicare:
27-09-2015 20:23