Barurile în spațiile dărăpănate, tot mai căutate: "E genul nostru, așa, tineresc"


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 09:42
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 07:51
Categorie: Stiri Turism

Un nou concept în materie de baruri îşi face loc şi la noi în ţară. Este vorba despre "ruin pub-uri" - adică localuri construite în spaţii dărăpănate, multe dintre ele salvate de la demolare.

 

Aici mobilierul este reciclat, adică o cadă veche este transformată în fotoliu, din butoaie şi aspiratoare răsar flori, iar lustrele sunt de fapt ligheane aruncate.

Nu găseşti două mese la fel, şi nici mai mult de trei-patru scaune identice. Totul se cumpără din mers, de la second hand.

Inspirat dintr-un bar celebru din Budapesta, acest ruin-pub din inima oraşului Sfântu Gheorghe atrage imediat privirile. La amenajarea lui au ajutat şi localnicii.

Kinga Jozsi, proprietara: "Vine lumea şi ne aduce lucruri care nu le mai sunt folositoare, dar ne sunt nouă folositoare: un lighean din care facem o lampă, umbrela care devine lampă. Cada în care stăm este o cadă de inox care a fost aruncată, ar fi trebuit să ajungă la fier vechi şi am zis să este o posibilitate foarte bună să facem un fel de şezlong."

Iar şirul invenţiilor continuă.

Zsolt Sandor, barman: "Am transformat tot aspiratorul într-un ghiveci cu flori, inclusiv şi furtunul."

Astfel de pub-uri se găsesc şi în Oradea. Trei fraţi au cumpărat aici cu 200.000 de euro un imobil vechi în care au mai investit 70.000 în amenajări, dar fără să atingă pereţii învechiţi ai camerelor.

Gyorgy Ianos, proprietarul barului: "Suntem un ruin pub mai atipic. Facem expoziţii de picturi, de foto, ţinem tot felul de evenimente culturale"

Clientă: "E genul nostru, aşa, tineresc, deşi e vintage, ne place aici. Şi tot pe-aici suntem." 

Reporter: "Ca şi cum ai fi acasă?"

Clientă: "Exact, aşa ne simţim."

Şi acest restaurant din Cluj are o atmosferă boemă încă de la intrare.

Clienţi: "Îţi dă senzaţia asta de foarte vechi păstrează autenticitatea de cândva şi asta îl face unul dintre restaurantele foarte drăguţe şi atractive"

Cristina Irimie, administrator restaurant: "Majoritatea sunt încântaţi sigur că atracţia principală este terasa pentru că este singura suspendată aşa aproape de Some; şi senzaţia este unică".

Modelul ruin-pub-urilor vine din Ungaria, unde astfel de localuri sunt extrem de populare, mai ales printre turişti.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Motivul pentru care toți clienții unui bar din ultimii 13 ani trebuie să meargă la doctor
Pățania prin care au trecut clienții unui bar, din cauza unui chelner ghinionist
Suporterii a 2 echipe de fotbal s-au luat la bătaie într-un bar din Craiova. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO