Atentie mare de unde va cumparati biletele de vacanta. Zeci de bucuresteni, pacaliti

Dată publicare: 23-06-2011 19:04
Dată actualizare: 19-09-2012 01:16


Suntem in plin sezon al vacantelor, si automat, al pacalelilor cu oferte care va pot fura ochii si banii. Luati aminte la cazul zecilor de bucuresteni care au platit o vacanta de 5 stele unui escroc.

S-au trezit in ziua plecarii, la aeroport, ca totul fusese o inselatorie. Furiosi si dezamagiti, au anuntat politia care l-a retinut pe falsul agent de calatorie.

Pentru servicii de 5 stele se pregatisera mai multi bucuresteni. Au crezut ca au cumparat vacanta cu 1.500 de euro, familie cu trei membri, si 1.800, familie de patru persoane, de la reprezentantul unei agentii serioase, recomandata de un amic.

De fapt, individul era un escroc, iar firma lui de turism, fantoma.

Un alt grup ar fi trebuit sa plece in iulie. Unii achitasera avansul, altii platisera integral sejurul. Oamenii nu cred ca vor mai vedea vreun ban.

Pacalitii recunosc ca au gresit: nu au verificat in niciun fel firma de la care si-au cumparat biletele. Au fost vrajiti de anunturile de pe Internet.

Autoritatile va recomanda ca atunci cand vreti sa cumparati vacanta de la o firma de turism mai putin cunoscuta sa verificati in primul rand daca este membra a Autoritatii Nationale a Agentiilor de Turism. Apoi, printr-o simpla cautare pe Internet, sa vedeti daca exista plangeri din partea altor clienti.


VIDEO PROTVPLUS.RO