Vineri sosesc trenurile care vor lega orașele României de litoral. Cât costă biletele


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 20:35
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 19:09
Categorie: Stiri Turism

A început sezonul estival, iar cei de la CFR Călători încearcă să ne convingă să mergem cu trenul la mare.

Compania dublează de vineri numărul de trenuri din principalele oraşe ale ţării către Constanța. Un bilet de la Bucureşti, de pildă, costă aproape 60 de lei, dar beneficiaţi de reduceri, în anumite condiţii.

Problema o reprezintă însă timpul pierdut. Din Capitală, ajungeţi destul de repede, în cel mult două ore. Dar din Satu Mare, o să faceţi 18.

În total, peste 40 de trenuri vor lega principalele oraşe de litoralul românesc.

Noutatea este că vor ajunge mai repede de la Bucureşti la Constanta, dar numai cu două minute faţă de vara trecută.

Teoretic, trenul din Capitala va face fără oprire o oră şi 58 de minute până la mare. De la Galaţi - 3 ore şi jumătate, iar de la Braşov 5.

De la Suceava şi de la Iaşi veţi merge în jur de 8 ore până la Constanța, iar de la Craiova 6.

Mai greu le va fi celor care trebuie să traverse munţii. Dacă de la Sibiu şi Deva vor ajunge pe litoral în 11, 12 ore, de la Timişoara, Arad sau Cluj în 15. Satu Mare deţine recordul de 18 ore. Cam cât faci cu avionul din Bucureşti până la Sao Paolo în Brazilia cu tot cu escală.

Adrian Vlaicu, director comunicare CFR Călători: "Duratele de parcurs sunt foarte mult influenţate de lucrările pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe culoarul 4 pan european."

Şi ar mai fi o problemă, trenurile s-ar putea aglomera în perioadele de vârf, adică la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare, spun cei de la CFR Călători. De aceea vă recomanda să vă faceţi rezervări din timp, cam cu 30 de zile în avans. Atenţie, nu se vând bilete în picioare mai mult de 10 la sută din capacitatea vagonului.

Un bilet Bucureşti Constanța costă 60 de lei. Plătiţi cu 10 la sută mai puţin dacă luaţi tur retur. Cu alte cuvinte, în loc de 120 de lei veţi plăti 108 lei. Reducerea maximă este de 35 la sută. Însă pentru grupurile de 2 - 5 persoane în cazul în care biletele sunt luate în avans, online. Astfel, în loc de 120 de lei pentru o persoană tur-retur veţi plăti doar 78 de lei."

Cei de la CFR Călători promit că toate vagoanele vor fi dotate cu aer condiţionat. Şi trenurile private au oferte pentru litoral. Din Bucureşti, de pildă, puteţi ajunge la Constanța cu Softrans sau cu AstraTranscarpatic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO