Autoritatile din Zurich incearca sa controleze prostitutia. Va fi inaugurat un "drive-in" sexual

Ultima actualizare: 21-08-2013 06:53
Prostituate

Orasul elvetian Zurich a prezentat, joi, proiectul "sexbox", un fel de "drive-in" sexual, considerat o ultima tentativa a autoritatilor locale de a elimina prostitutia din centrul orasului si de a deplasa acest fenomen catre periferie.

Inspirat din experimente similare realizate in alte tari si aprobat printr-un vot popular in martie 2012, primul "drive-in" sexual din Elvetia isi va deschide portile pe 26 august, conform Mediafax, care citeaza Le Monde.

"Mai mult decat niste simple garaje pentru sex, noua zona alocata prostitutiei, situata in fostul cartier industrial din vestul orasului, a fost astfel amenajata pentru a nu fi sordida", afirma cotidianul La Tribune din Geneva, care publica pe site-ul sau si o serie de fotografii cu aceste casute "drive-in".

Aceasta zona alocata prostituatelor va fi compusa din noua casute din lemn, deschise de la ora 19.00 la ora 05.00, in care clientii vor putea sa isi parcheze automobilele si sa intretina raporturi sexuale cu una dintre cele 30-40 de prostituate selectionate in prealabil.

Totul a fost facut pentru a marca traseul clientilor. Dupa ce au trecut de bariera de la intrare, acestia vor trebui sa urmeze un parcurs atent semnalizat prin indicatoare in forma de sageata, ruland pe o strada pe marginile careia se vor afla prostituatele cu care vor negocia pretul partidelor sexuale.

"Intrarea este semnalizata printr-o umbrela rosie, un simbol cunoscut mai ales in Europa de Est care semnaleaza zonele de prostitutie", explica La Tribune din Geneva. In spatele barierei de la intrare, clientii descopera un drum proaspat asfaltat, pe care viteza este limitata la 10 kilometri pe ora, formand o bucla intr-un spatiu bogat in verdeata si decorat cu ghirlande luminoase. La capatul buclei se afla acele "sexbox", cele noua casute-garaj, amplasate una langa alta.

Municipalitatea s-a gandit la tot: doua casute mai mici sunt rezervate acelor clienti care nu se simt atrasi de sexul in masina, dupa ce isi vor fi parcat automobilele in garaj alaturat, construit in acest scop.

"Noaptea, casutele vor fi iluminate in culori diferite. In mijlocul parcului se afla si un pavilion in care prostituatele vor putea sa se odihneasca, sa faca dus si sa discute cu consilierii sociali care vor fi prezenti la fata locului in fiecare seara". Fiecare casuta va fi echipata si cu o sonerie de alarma care va permite prostituatelor sa avertizeze politia in orice moment, in caz de pericol.

Autoritatile din Zurich au decis sa organizeze, pe 24 august, o zi a portilor deschise pentru le permite celor interesati sa descopere acest "drive-in" sexual.

Michael Herzig, coordonatorul acestui proiect in cadrul primariei locale, a precizat faptul ca este vorba de "o zi de informare", in care nu va fi prezentata niciuna dintre atractiile obisnuite, precum standurile cu carnaciori sau jocurile pentru copii.

Michael Herzig spune ca va fi vorba de o actiune de informare care va ramane in sfera faptelor, "contrar voyeurismului", si ca prostituatele care vor lucra in acel drive-in nu vor fi prezente. Dupa parerea sa, clientii potentiali ai prostituatelor, adica un barbat din trei, potrivit statisticilor, vor fi prezenti in multimea de vizitatori ai complexului.

Intr-un comunicat oficial, autoritatile din Zurich recunosc ca va fi probabil nevoie de o anumita perioada de timp pentru ca acest sistem sa isi gaseasca locul in viata orasului. Autoritatile se tem in special de faptul ca viitorii clienti vor fi oarecum "demoralizati" de puternica mediatizare de care a beneficiat acest proiect in Elvetia. Municipalitatea va alcatui un prim bilant dupa trei luni de la inaugurarea complexului.

Nu toate experimentele de tipul "sexbox" au avut succes, iar unele dintre ele au fost inchise, a declarat in fata presei locale consilierul local Martin Waser, specializat in domeniul cazurilor sociale.

"Am analizat acele esecuri si am incercat sa integram cateva solutii. Astazi, suntem optimisti", a adaugat el, insistand asupra a doi factori-cheie: securitatea si amenajarea complexului, cei doi garanti ai unei ambiante primitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO