Epava unui submarin nazist, dispărut în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, descoperită în Marea Skagerrak

18-04-2018 15:13


submarin german

Bucăți din epava unui submarin german, dispărut în urmă cu 73 de ani, au fost descoperite în Marea Skagerrak.

Submarinul, o “minune” tehnologică a timpurilor sale, a fost scufundat în mai 1945 de către bombardierul britanic “B24 Liberator”, la o zi după ce aliații au eliberat Danemarca de sub ocupația Germaniei naziste, potrivit thelocal.de.

Rămășițele au fost descoperite, în urma acțiunii cercetătorilor din cadrul Muzeului Marinei din Jutland.

“Descoperirea este foarte importantă, având în vedere că submarinul U – 3523 a fost cel mai modern model construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Numai două din cele 118 exemplare comandate au funcționat”, a declarat Gert Normann Andersen, directorul instituției culturale.

Un alt exemplar al modelului descoperit în Marea Skagerrak se află la Muzeul Marinei germane, din Bremerhaven, baza pentru o mare parte a flotei submarine germane în timpul celui de-al doilea război mondial.

“Acest submarin a fost folosit ca o navă de antrenament, însă, pe 5 mai, echipaje naziste neidentificate au decis să-l folosească pentru a evada din Danemarca eliberată de aliați”, a mai adăugat directorul muzeului.

Au existat zvonuri că submarinul ar fi fost folosit de elita nazistă din Danemrca pentru a fugi în America de Sud. De asemenea, se presupune că a transportat și numeroase opera de artă și bijuterii impresionante.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Local

VIDEO PROTVPLUS.RO