Cheia pentru o viata mai lunga este legata de sexul fiecaruia. De ce avem nevoie ca sa traim mai mult

Ultima actualizare: 06-02-2014 07:00
batrani

Potrivit unui nou studiu, citat de Daily Mail, durata vietii depinde de genul fiecaruia dintre noi. Astfel, barbatii au nevoie de mai mult somn, pentru o viata lunga, in timp ce pentru femei aportul de vitamina B6 este crucial.

Studiul arata ca barbatii trebuie sa doarma suficiente ore pe noapte, daca isi doresc sa ajunga la o varsta venerabila. In cazul femeilor insa, longevitatea nu este legata de obiceiurile de somn, ci de cat de diversificata le este dieta si, mai ales, cat e de bogata in vitamina B6.

Vitamina B6 se gaseste in carne, banane, nuci, usturoi si fistic. Printre altele, ea permite corpului sa stocheze si sa foloseasca energia din proteine si carbohidrati.

“Somnul insuficient a fost asociat cu morbiditatea crescuta si boli precum obezitatea, diabetul, ori boli cardiovasculare. Pentru femei insa, un somn bun nu reprezinta un avantaj, decat daca e alaturat unei diete diversificate”, explica profesorul Mark Wahlqvist, de la Universitatea Monash, din Melbourne, acolo unde a fost realizat studiul.

Cercetarea a fost realizata pe 1.865 de femei si barbati in varsta, cu date culese incepand din 1999.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO