Doi oameni de stiinta sustin ca au descoperit unde se afla sufletul omului

31-10-2012 15:43


creier

Doi oameni de stiinta recunoscuti la nivel mondial spun ca au dovada ca sufletul chiar exista.

Doctorul american Stuart Hameroff si fizicianul britanic Sir Roger Penrose au dezvoltat o teorie cuantica, potrivit careia sufletul uman este continut de niste celule numite microtubuli, care se afla la randul lor in creier, noteaza Australia News.

Potrivit celor doi, creierul trebuie privit ca un computer biologic, “cu 100 de miliarde de neuroni si legaturile lor sinaptice, care actioneaza ca retele informatice”. 

Cum iti ajuti bebelusul sa fie mai destept. 6 alimente care contribuie la dezvoltarea creierului copilului

Starea noastra constienta este astfel rezultatul efectelor gravitatiei din microtubuli. Cand un om se afla in pragul mortii, microtubulii isi pierd starea de fapt, dar informatia din ei nu se distruge, ci se imprastie. Cu alte cuvinte, sufletul nu moare, ci se reintoarce in spatiu.

“Informatia din microtubuli nu este distrusa, ea nu poate fi distrusa, ci se redistribuie, imprastiindu-se in Univers. Cand pacientii sunt resuscitati si adusi din nou la viata, informatia poate reveni in microtubuli, iar acestia vor spune ca si-au vazut moartea cu ochii, spune doctorul Hameroff. In eventualitatea in care pacientul moare, “este posibil ca informatia sa ramana suspendata in afara corpului pe termen nedefinit, sub forma de suflet”.

Teoria omenilor de stiinta este sustinuta de povestile a mii de oameni, care spun ca au trait experiente la limita mortii.

Doctorul Hameroff este profesor emerit la Departamentele de Anestezie si Psihologie si director al Centrului de studii despre constiinta, din cadrul Universitatii din Arizona. Cei doi lucreaza la aceasta teorie din 1996.

In burtica mamei: ce si cat gandeste fatul?

Sursa: News.com.au

VIDEO PROTVPLUS.RO