"Apocalipsa insectelor". Cum va fi afectată viața pe Terra dacă insectele vor dispărea

insecta
AFP

Aproximativ 400.000 de specii de insecte ar putea ajunge să fie pe cale de dispariție din cauza utilizării masive a pesticidelor, avertizează oamenii de știință.

„Apocalipsa neobservată a insectelor” ar trebui să tragă un semnal de alarmă, spun cercetătorii, care consider că dacă acest fenomen nu este oprit, va avea consecințe mari pentru viețile oamenilor, relatează The Guardian.

Un nou studio sugerează că numărul insectelor s-a înjumătățit în ultimii 50 de ani, ca rezultat al distrugerii naturii și a utilizării masive a pesticidelor.

Aproximativ 40% din cele peste un milion de specii de insecte cunoscute ar putea ajunge pe cale de dispariție.

Studiul, scris de unul dintre cei mai importanți ecologiști britanici, se concentrează în mare parte pe Marea Britanie, țară în care insectele sunt cel mai intens studiate la nivel mondial.

Citește și
muste in Karachi
Unul dintre cele mai mari oraşe din lume, invadat de roiuri uriaşe de muşte. "Trăim în iad"

În Regatul Unit, 23 de specii de albine și viespi au dispărut complet în ultimul secol, în timp ce frecvența aplicării pesticidelor s-a dublat în ultimii 25 de ani.

Cercetătorii spun că populațiile de insecte pot fi salvate, dacă vor fi introduse legi privind utilizarea pesticidelor și dacă parcurile și grădinile din orașe vor deveni mai „prietenoase” pentru insecte.

„Nu putem fi siguri, dar în ceea ce privește numerele, ne-am pierdut cam 50% din insect în ultimii 50 de ani- ar putea fi mult mai multe”, a declarat Dave Goulson, professor la Universitatea Sussex, care a scris raportul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Fluturii mutanţi care mănâncă plante otrăvitoare. Cum au evoluat
Fluturii mutanţi care mănâncă plante otrăvitoare. Cum au evoluat

Oamenii de ştiinţă din California au ajuns la concluzia că fluturii din specia Monarch au căpătat un sistem imunitar special, care le permite să mănânce o anumită specie de plantă otrăvitoare.

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume, invadat de roiuri uriaşe de muşte.
Unul dintre cele mai mari oraşe din lume, invadat de roiuri uriaşe de muşte. "Trăim în iad"

Oraşul Karachi, cel mai mare oraş din Pakistan, este invadat de câteva zile de roiuri record de muşte, după trecerea musonului, insecte care au transformat viaţa locuitorilor într-un infern,

Tigrul platanului face ravagii în parcurile din țară:
Tigrul platanului face ravagii în parcurile din țară: "Nu reacţionează la niciun spray"

Tigrul platanului, o insectă supărătoare venită din America de Nord, face ravagii în această perioadă în parcurile din toată țara.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".