"Am fost in cel mai tacut loc de pe pamant". Povestea englezului care a refuzat sa mai auda

experiment

Toata lumea cauta un moment de liniste. Un englez a dus la extrem acest vis si pentru 45 de minute a trait o experienta care s-a transformat intr-un record mondial.

George Michelson Foy este numele englezului care a rezistat cel mai mult in camera care absoarbe toate sunetele din lume. S-a dus la Laboratoarele Orfield, unde se afla singura camera antifonata din lume care absoarbe 99.9 % din sunetele lumii.

Pana in acel moment, nimeni nu rezistase mai mult de 15 minute in camera, un violonist iesind de acolo chiar si dupa cateva secunde, din cauza fricii extreme.

Medicii au ramas muti de uimire - exista doar 10 femei ca ea in toata lumea! Afla ce o face atat de speciala

Senzatia este cu adevarat speciala. Camera e intunecata, mica si singurele sunete pe care le auzi sunt cele pe care le face propriul tau corp:

Citește și
Cathy Hutchinson
Experiment reusit. O femeie paralizata controleaza cu MINTEA un brat robotic. VIDEO
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

"Totul a inceput cand eram intr-o statie de metrou din New York. Copiii mei se plangeau, 4 trenuri veneau urland in statie in acelasi timp, iar eu mi-am acoperit urechile cu masinile. Galagia era greu de suportat.", si-a inceput englezul povestea pentru ziarul britanic Guardian.

camera
Pana a ajuns la Laboratoarele speciale, a incercat chiar si o mina, aflata la 2km sub pamant.

"Intr-un oras, unul dintre lucrurile prezente in fiecare moment e galagia provocata de avioane, masini, masinarii si voci. Nu exista evadare din asta si incepeam sa cred ca am sa innebunesc din cauza asta."

"Am cautat sa ma linistesc si m-am decis sa merg intr-o misiune de a cauta cel mai linistit loc de pe pamant, sa descopar linistea totala. Am fost intai intr-o biserica a Ordinului cistercian, intr-o casa in pamant a amerindienilor si intr-o mina aflata la 2km sub pamant. Toate au fost linistitoare, dar niciuna nu a fost un mormant de tacere."

"Cel mai incantat am fost cand am ajuns intr-o camera care elimina ecoul, in Minnesota, la Laboratoarele Orfield. E o camera mica, izolata complet cu placi de beton si otel care elimina orice sunet venit din exterior, iar pe interior are bureti special conceput pentru a absorbi toate sunetele. Pana si podeaua este suspendata si modificata sa absoarba sunetul pasilor.

Nu te-ai fi asteptat ca si barbatii sa treaca prin asta! Ce amanunt intim specific femeilor este in codul genetic al barbatilor

Experienta traita de el acolo este aproape unica pentru un om.

"Daca un soptit este masurat la 20 de decibeli, in acea camera este de 16 ori redus. Camera asta este trecuta in cartea recordurilor drept cel mai linistit loc de pe pamant. Absoarbe 99.9% din sunete."

"Ironic, multi oameni considera ca linistea totala este suparatoare. Daca sunt delimitati de sunetele obisnuite se pot speria. Acest lucru poate fi considerat chiar ca o forma de tortura. Astronautii se pregatesc in astfel de camere pentru a se putea obisnui cu linistea din spatiu."

In ciuda avertismentelor primite, ca ar putea suferi greata sau halucinatii, a rezistat 45 de minute in acea camera:

"Am auzit ca prezenta intr-o astfel de camera pentru mai mult de 15 minute poate dauna. Unii sufera de claustrofobie, greata si atacuri de panica, chiar si halucinatii. Uneori, chiar ai impresia ca auzi lucruri. Un violonist a incercat asta si a batut in usa dupa cateva secunde sa iasa, nu putea sa suporte linistea."

"Am programat o sesiune de 45 de minute, nimeni nu mai reusise sa stea atat de mult timp acolo. Ma gandeam la doar doua lucruri: o sa innebunesc si o sa-mi rup hainele de pe mine sau voi fi dezamagit ca nu a fost asa cum speram."

Cele 45 de minute traite in camera intunecoasa au fost povestite in cel mai mic detaliu:

"Cand usa masiva s-a inchis in spatele meu, am intrat in intuneric. Pentru ca si lumina poate face zgomot, nu exista lumina acolo. Pentru cateva secunde, fiind intr-un loc atat de tacut, am atins nirvana, a fost un balsam pentru nervii mei. Ma chinuiam sa aud ceva... si nu auzeam nimic.

"Apoi, dupa un minut sau doua, am inceput sa fiu constient de sunetele pe care eu le faceam, de respiratie, asa ca mi-am tinut-o. Dupa alte cateva minute, am inceput sa aud cum sangele imi alearga prin vene. Urechile devin mult mai sensibile atunci cand nu e niciun sunet in zona, iar ale mele o luau razna. Oare halucinam?

"Senzatia asta de liniste totala era stricata, nu exista un loc cu adevarat linistit. Trebuie sa fii mort ca sa atingi linistea totala. Cand am incetat sa mai fiu obsedat de zgomotul pe care propriul meu corp il facea, a inceput sa-mi placa. Nu mi-a fost frica si am mai iesit de acolo doar pentru ca mi s-a dus timpul. Toata lumea era impresionata pentru ca am batut recordul in acea camera. Cand am iesit, m-am simtit extrem de relaxat si calm.

"Dorinta mea pentru a gasi liniste mi-a schimbat viata. Am descoperit ca daca iti faci timp si pentru putina liniste, poti gasi cheia spre fericire. Poti in acele momente sa te gandesti la viata ta, la ce vrei, la cum sa te concentrezi mai bine asupra lucrurilor importante.", a povestit George Michelson Foy pentru Guardian.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
VIDEO. Experimentul unei jurnaliste britanice care a rezistat doar cateva ore intr-o
VIDEO. Experimentul unei jurnaliste britanice care a rezistat doar cateva ore intr-o "casa bantuita"

O jurnalista britanica a hotarat sa petreaca o noapte intr-o casa despre care se spune ca ar fi bantuita, ca sa vada daca intr-adevar acolo se intampla lucuri inexplicabile.

Experiment reusit. O femeie paralizata controleaza cu MINTEA un brat robotic. VIDEO
Experiment reusit. O femeie paralizata controleaza cu MINTEA un brat robotic. VIDEO

Oamenii de stiinta americani au inregistrat in aceste zile o performanta tehnologico-medicala. Doi pacienti din SUA care sunt paralizati de la gat in jos au reusit sa controleze un brat robotic cu ajutorul gandurilor.

"Ce este creatura asta ciudata?" Imaginea zilei pe net. GALERIE FOTO

Experiment inedit la o gradina zoologica din California. Ingrijitorii de acolo si-au propus sa vada cum reactioneaza animalele atunci cand vad creaturi pe care nu le intalnesc in mod normal in mediul in care traiesc.

Experimentul strict secret: ce au ascuns SUA in spatiu timp de un an de zile
Experimentul strict secret: ce au ascuns SUA in spatiu timp de un an de zile

Fortele Aeriene americane au tinut secret timp de un an un experiment, despre care nici acum nu spun prea multe.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.