Roberto Baggio, la vanatoare in Insula Mare a Brailei

05-02-2011 18:32


Aviz doamnelor care in anii '90 oftau dupa ochii verzi ai vestitul fotbalist Roberto Baggio. Este in Romania si inca aveti timp sa dati o fuga pana la Braila, unde se relaxeaza.


Lasand gluma la o parte, italianul si-a facut se pare un obicei din a veni iarna la noi, pentru vanatoare. A cam ratat tinta, la fel ca in trecut poarta. Cunoscutii spun ca pe Baggio il intereseaza mai mult sa stea la aer curat si mai putin sa isi umple barca de pasari.

Marele fotbalist italian a ajuns vineri la Braila. N-a zabovit prea mult la hotel. Asa ca si-a luat arma de vanatoare si a plecat in Insula Mare. Extrem de discret, si-a acoperit tot timpul fata cu o gluga.

Insotit de cativa prieteni, Baggio a luat o salupa si s-a plimbat pe Dunare, dupa rate si gaste salbatice. Localnicii din zona au fost uimiti, dar si bucurosi sa afle ce oaspete de seama au insa i-au prezis o partida de vanatoare slaba. Asta pentru ca, spun ei, nu e momentul potrivit: vantul bate la deal, rata zboara intotdeauna in vant, iar salupa face zgomot si mergand la vale, rata zboara.

Dupa cinci ore de stat in frig, vanatorii s-au intors la mal cam stingheri.

Roberto Baggio a fost un star in toata puterea cuvantului pentru Squadra Azzura. Fanii si femeile deopotriva il divinizau. Steaua lui a apus subit dupa o imensa eroare. In 1994, a ratat penalty-ul decisiv in finala de campionat mondial cu Brazilia. Povestea l-a urmarit ani la rand.

Acum se dedica vanatorii si vine de sase ani pe fondurile din Insula Mare a Brailei dupa sturzi, ciocarlii sau gaste de balta. El plateste cate 120 de euro pentru fiecare partida si obisnuieste sa duca prada la restaurantul hotelului la care se cazeaza.

Cunoscutii spun ca Baggio vaneaza intr-o maniera sportiva, ca trage foarte bine, dar nu impusca multe animale, ba chiar deseori, se multumeste doar cu iesirea in natura, chiar daca nu a nimerit nimic.

Gazdele din Braila spun ca singura sa dorinta, cand vine la vanatoare, este sa evite publicitatea, iar discretia este una din conditiile impuse pentru a ramane un client fidel.

In varsta de 43 de ani, Baggio, practica budismul, este ambasador si onorific al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul ONU. De fotbal s-a lasat in 2004.

VIDEO PROTVPLUS.RO