Un campion mondial la box a rămas fără licență după ce a postat cum trebuie bătute femeile în timpul izolării de coronavirus

31-03-2020 09:03


Campionul mondial la box Billy Joe Saunders a rămas fără licență după ce a postat cum trebuie bătute femeile în timpul izolării de coronavirus

Pugilistul britanic Billy Joe Saunders, campion mondial la categoria mijlocie, versiunea WBO, a rămas fără licenţă după o postare în care îi învăţa pe bărbaţi cum să-şi lovească soţiile în perioada în care se află în izolare din cauza coronavirusului.

Federaţia britanică de resort a menţionat într-o declaraţie că licenţa lui Saunders a fost suspendată până la momentul la care acesta va putea fi audiat de o comisie de anchetă pentru a oferi explicaţii în legătură cu mesajele sale.

”Dacă nevasta ta te bate la cap iar tu încerci să fii răbdător...dar după şase zile poţi să explodezi”, a scris Saunders duminică pe contul său de Instagram, după care, folosind un sac de box, a arătat cum trebuie lovită femeia în bărbie.

Și-a cerut scuze și a donat bani

Ulterior, el şi-a cerut scuze spunând că niciodată nu ar fi de acord cu violenţa domestică, chiar donând 25.000 lire sterline pentru asociaţii care se ocupă cu combaterea violenţei conjugale.

Billy Joe Saunders ar fi trebuit să boxeze cu mexicanul Saul ”Canelo” Alvarez pe 2 mai, la Las Vegas, într-un meci pentru unificarea titlurilor mondiale la categoria mijlocie, care era însă oricum sub semnul întrebării din cauza pandemiei de coronavirus.

Saunders şi-a apărat în noiembrie anul trecut titlul mondial WBO al categoriei super-mijlocie, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe argentinianul Marcelo Esteban Coceres într-o gală desfăşurată la Los Angeles.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO