Sute de oameni s-au antrenat în aer liber, în București. Jumătate din populație e sedentară

Dată publicare: 08-06-2019 18:08
Dată actualizare: 09-06-2019 13:49


Țara noastră se află pe locul doi în Uniunea Europeană la sedentarism, cu 51% dintre români care nu fac deloc sport. În aceste condiții, instructorii încearcă să îi atragă să facă mișcare în aer liber.

Sâmbătă, într-un parc din Capitală, peste 500 de oameni s-au antrenat împreună la cycling, zumba, pilates şi alte exerciții de fitness.

După câteva zeci de minute de bodycombat, nici nu ai zice că oamenii au venit în Parcul Herăstrău, obosiţi după o săptămână de muncă. Este un antrenament în viteză cu mişcări din artele marţiale, perfect pentru eliberarea stresului.

Alţii şi-au luat energia pedalând, iar imaginaţia i-a dus departe.

La clasa de pilates am găsit-o şi pe Geanina Ilieș, fostă concurentă la Ferma.

Geanina Ilieș: "Imediat după ce am ieşit din fermă, am mers la o clasă şi mi se părea totul foarte simplu. Ridicam uite aşa ganterele. Probabil a fost de la tăiatul lemnelor în Fermă."

Adulţii au fost îndemnaţi să facă sport şi de un grup gimnaste.

Este nevoie de motivaţie fiindcă în România sportul nu e pus pe primul loc. Datele Eurobarometrului Comisiei Europene arată că 51% din români nu se implică niciodată în activităţi fizice şi doar 5% dintre ei sunt membrii unui centru de fitness.

Kent Orrgren, organizator eveniment: "Anul acesta avem mai mult decât dublul numărului de participanţi decât în anii trecuţi. Este un număr impresionant. Avem o mulţime de oameni aici, este o energie impresionantă."

Astfel de festivaluri de sport au loc în mai multe oraşe din ţară.


VIDEO PROTVPLUS.RO