Simona Halep s-a calificat în semifinalele China Open. Halep - Kasatkina, 6-2, 6-1

06-10-2017 07:21


simona halep

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele China Open, după ce a învins-o, vineri, cu 6-2, 6-, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA.

"Cred că am jucat mult mai bine decât la Wuhan. Am schimbat tactica şi a funcţionat bine. Doar mi-am făcut jocul şi mi-am păstrat stilul, am fost foarte consistentă şi solidă în acelaşi timp. (n.r. - În turul următor), mă aştept la un meci dificil, va fi o mare provocare cu oricare voi evolua, aşa că mă voi gândi ce trebuie să joc împotriva lor şi să încerc să-mi fac treaba ca azi", a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep şi-a luat astfel o frumoasă şi meritată revanşă în faţa Dariei Kasatkina, după ce fusese învinsă cu acelaşi scor, cu ceva mai mult de o săptămână în urmă, la Wuhan

Românca a avut în plus faţă de acel meci un serviciu mai bun şi mai ales calm, răbdare şi precizie. Ea a fost la fel de agresivă ca atunci, însă mai inteligentă şi dispusă la mai mult efort. A făcut risipă de energie, a deschis unghiurile terenului şi a punctat cu numeroase ori.

Kasatkina a început cu mingi înălţate în terenul adversarei, dar acestea nu au încurcat-o pe Halep. A încercat şi scurte şi să lovească mai puternic, dar nimic nu a mers, pentru că jucătoarea română a fost pe tot terenul şi nu i-a lăsat nicio şansă rivalei.

În primul set, cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul în primele trei ghemuri. La 2-1 pentru ea, Halep a oprit seria break-urilor, apoi s-a distanţat la 4-1, înainte ca Daria Kasatkina să mai facă un break, după ce a fost condusă cu 40-0. Halep nu s-a enervat de această ratare şi a închis setul cu alte două ghemuri, scor 6-2, după 35 de minute.

În setul al doilea, Halep a obţinut break-ul la 1-1 şi nu a mai cedat nimic până la final, scor 6-1, după mai puţin de 70 de minute de joc.

Calificarea în semifinale la Beijing este recompensată cu 310.455 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Desfășurarea meciului: Halep - Kasatkina 6-2/ 6-1

UPDATE 8:50 Halep câștigă meciul și se califică în semifinale.

UPDATE 8:47 Game Halep. Simona își câștigă greu serviciul. 5-1

UPDATE 8:40 Break Halep. 4-1

UPDATE 8:37 Game Halep. Simona își câștigă fără probleme serviciul. 3-1

UPDATE 8:32 Break pentru Halep. 2-1

UPDATE 8:25 Început intens de meci.  Game pentru Halep. 1-1

UPDATE 8:10 A început setul 2. Kasatkina își câștigă serviciul și conduce pentru prima dată. 1-0.

UPDATE 8:17 Simona câștigă primul set și e cu un pas în semifinalele turneului de la Beijing. 6-2

UPDATE 8:10 Break Halep. Simona câștigă la 0 pe serviciul adversarei. 5-2

UPDATE 8:01 Simona atacă mult și reușește al 3-lea break. 4-1

UPDATE 7:57 Game Halep. 3-1

UPDATE 7:54 Break Simona. 2-1

UPDATE 7:50 Break Kasatknia. 1-1

UPDATE 7:45 Break Simona, reușește să câștige pe serviciul adversarei. 1-0

UPDATE 7:40 Meciul a început.

Această partidă este prima a zilei, pe arena centrală.

Meciul dintre Sorana Cîrstea, loul 44 WTA şi Jelean Ostapenko (Letonia), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9, din aceeaşi fază a competiţiei, este programat pe terenul Lotus, nu înainte de ora 09.30.

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 3 mondial, şi sportiva cehă Petra Kvitova, poziţia 18 WTA, s-au calificat în sferturile de finală ale China Open. Svitolina a trecut de Elena Vesnina, iar Kvitova a eliminat-o pe Caroline Wozniacki.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO