Selectionerul Angliei, catre suporteri: "Stati departe de necazuri". Pedepse cu INCHISOAREA primite de huliganii britanici

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00
Marseille

Starul Angliei Wayne Rooney si selectionerul sau Roy Hodgson le cer, luni, intr-un mesaj video, fanilor englezi sa se comporte bine.

Asta in conditiile in care echipa nationala este amenintata cu descalificarea de la EURO 2016, in cazul unor noi incidente in care sunt implicati suporterii englezi.

''Ramaneti in siguranta, fiti rezonabili si continuati sa ne sustineti'', le-a cerut Rooney. ''Va cer sa stati departe de necazuri'', le-a cerut la randul sau Hodgson.

Intr-un video postat pe retelele de socializare, selectionerul s-a declarat ''foarte ingrijorat in legatura cu amenintarea excluderii si posibilele sanctiuni care ar putea afecta echipa Angliei''.

''Noi am muncit foarte mult pentru a ajunge aici si ne dorim sa ramanem in competitie. Fac deci apel la toti suporterii. Bineinteles, noi va apreciem sustinerea, insa va cer sa stati departe de necazuri'', a insistat Hodgson.

''Va rog, daca nu aveti bilet, nu faceti deplasarea'', spune Rooney, ''iar pentru cei care au bilet, ramaneti in siguranta, fiti rezonabili si continuati sa ne sustineti''.

Pedepsele primite de huliganii britanici

Primii doi suporteri britanici care au comparut in fata justitiei pentru participarea lor la violentele incidente dinaintea si dupa meciul Anglia - Rusia de la Marsilia au fost condamnati luni la 2 si 3 luni de inchisoare cu executare, cu mandat de aducere.

Ian Hepworth, un asistent medical de psihiatrie in varsta de 41 de ani, a fost condamnat de tribunalul corectional din Marsilia la trei luni de inchisoare cu executare si 2 ani de interdictie pe teritoriul francez.

Celalalt suporter englez, Alexander Booth, un sef bucatar in varsta de 20 de ani, a primit doua luni de inchisoare cu executare si 2 ani de interdictie pe teritoriul francez.

150 de huligani rusi s-ar afla in spatele violentelor de sambata

Brice Robin, procuror Marsilia: "150 dintre fanii rusi sunt huligani care au fost antrenati pentru a provoca astfel de situatii. Unii au fost intorsi de pe aeroport, insa, din pacate, altii au intrat in oras, folosind alte mijloace de transport. Au fost pregatiti pentru acest comportantemt violent, ceea ce a facut dificila arestarea lor. Repet, au fost extrem de violenti si extrem de bine antrenati."

Hotarate ca incidentele de acest fel sa nu se mai repete, autoritatile franceze iau masuri exceptionale. Interzic in primul rand alcoolul, care alimenteaza comportamentul violent al fanilor.

UEFA, care gestioneaza EURO 2016, a amenintat Anglia si Rusia cu excluderea de la turneu ''in cazul unor noi violente'' ale suporterilor lor, dupa violentele incidente de sambata de la Marsilia, dinaintea si dupa meciul Anglia-Rusia (1-1).

Aceste incidente au facut 35 de raniti, dintre care un suporter englez se afla intre viata si moarte.

ANGLIA - RUSIA 1-1. Haos pe stadion dupa ce rusii au egalat in ultimul minut. REZUMATUL VIDEO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO