Scandal la lotul national de box: antrenorul Marian Simion, acuzat ca si-a batut un sportiv

07-05-2013 18:51


Lotul national de box pare zguduit de scandaluri interne. In centru se afla chiar antrenorul Marian Simion, acuzat de sportivi ca este violent.

Situatia pare sa fie tensionata pentru ca in Sambata Mare 4 pugilisti au parasit cantonamentul fara sa anunte. Marti, Federatia Romana de Box s-a intrunit de urgenta intr-o sedinta, iar la final a anuntat ca lucrurile s-au rezolvat.

Dupa ce sportivii care se aflau in cantonament la Braila, au fugit sa petreaca Pastele in familie, marti surse neoficiale au confirmat ca Marian Simion l-ar fi batut pe pugilistul Bogdan Juratoni cand acesta s-a intors impreuna cu ceilalti colegi. In vreme ce Juratoni, singurul reprezentant al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, a avut telefonul inchis, antrenorul lui a negat aceasta informatie.

"L-ati lovit sau nu? Eu nu am avut nici o divergenta cu Bogdan. Este un sport dur, iar violenta nu stiu in ce consta. In a-i lovi cu intentie?! Inca o data va spun, eu poate vorbesc mai violent, mai tare, ca sa ma impun si de aici ei au inteles, nu stiu care e problema lor", a spus Marian Simion, antrenorul lotului national de box.

Nu ar fi insa prima oara cand au loc aceste divergente intre Marian Simion si elevii lui, sustine Rudel Obreja. Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box spune ca ar fi primit plangeri de la sportivi.

"Am aflat ulterior demisiei mele din functia de presedinte al federatiei romane de box, ca Marian Simion se poarta urat cu sportivii, ca ii loveste, ii injura, ii insulta. Am aflat asta de la sportivi care mi s-au plans in particular dar si de la parintii acestora", spune Rudel Obreja.

Vineri sportivii au fost chemati la Bucuresti impreuna cu Marian Simion, pentru lamuriri.

"La mine nu au ajuns lucrurile astea ca s-au batut. Sunt cateva discutii intre antrenor si elev care s-au rezolvat, copiii au inteles ca trebuie sa munceasca sa mearga mai departe si asta e povestea", a spus Leonard Doroftei, presedintele Federatiei Romane de Box

Doroftei a mai precizat ca aceasta problema va fi discutata si pe 25 mai atunci cand se intruneste Biroul Federal. Acesta poate sa ii impuna lui Marian Simion sa isi schimbe atitudinea. El poate fi demis doar daca sportivii nu au rezultate la competitii.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO