Reacția lui Dan Petrescu după eliminarea CFR Cluj din preliminariile Ligii Campionilor

dan petrescu
Sport.ro

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor în faţa grupării armene Piunik Erevan, că este foarte supărat şi trist.

"E foarte greu de înţeles ce s-a întâmplat. Băieţii s-au bătut, au încercat... a fost un meci echilibrat, deşi parcă noi am avut mai multe ocazii. Ei au ratat şi un penalty şi credeam că acolo se termină meciul. Sunt foarte supărat şi trist, e greu să îmi găsesc cuvintele. E cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj această eliminare. Practic nici n-am pierdut dubla, am făcut 0-0 şi 2-2, dar la penalty-uri n-am câştigat niciun meci în carieră, parcă sunt blestemat. De dimineaţă nu mi-a plăcut nimic. În ziua meciului doi jucători s-au accidentat, n-am mai avut asta de mult. Nu cred că de asta am fost eliminaţi, dar parcă prea multe ghinioane. La 1-0 mă mai gândeam că pot să egaleze, dar la 2-1 nu credeam că vor reuşi să mai înscrie mai ales după ce au ratat penalty. Cu atât e mai mare dezamăgirea şi încă o dată s-a dovedit că fotbalul e imprevizibil şi e posibil orice", a afirmat Petrescu la postul Digisport, relatează Agerpres.

"Nu le-a cerut nimeni jucătorilor să se apere în repriza a doua. Băieţii au fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat cum trebuie şi cred că au căzut fizic. Iar în subconştientul lor credeau că e 1-0 pentru noi. Pe final, când mai erau 3 minute, s-au băgat toţi în poartă, dar nici atunci nu le-am zis să ne apărăm, ci să şi jucăm. Pentru că nu poţi să stai numai în apărare tot meciul să nu iei gol. Aici au greşit puţin şi jucătorii că s-au retras", a explicat Petrescu.

Tehnicianul a menţionat că formaţia sa trebuie să meargă înainte, aşa cum au făcut şi alte echipe din România în anii trecuţi când au fost eliminate din cupele europene de adversari mai slab cotaţi.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

"Pentru mine în cupele europene asta e cea mai dureroasă eliminare. Nu am avut o asemenea dezamăgire. Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru cei care au investit. Sunt convins că toată lumea e foarte supărată. Sunt foarte, foarte trist. Acum e foarte greu pentru CFR... dar cum au mers mai departe şi alte echipe din România, trebuie să meargă şi CFR înainte. Rămâne acum să ne calificăm în grupele Conference League, să încercăm să facem puncte, dar sigur nu va fi niciun meci uşor. Am văzut şi azi, campioana Armeniei nu e o echipă de pe stradă, e o echipă închegată şi cu puţin noroc a plecat cu o victorie. Şi noi am eliminat-o pe Celtic, am jucat de la egal la egal cu Sevilla... nu contează bugetele, pe teren contează rezultatul. Iar tabela spune că noi am pierdut azi", a precizat antrenorul.

Întrebat ce părere are despre faptul că anumiţi fani i-au cerut demisia la finalul partidei, Dan Petrescu a răspuns: "Fiecare poate să să facă ce vrea, să strige ce vor ei".

Cristian Bălgrădean: Este cea mai neagră seară de când sunt la CFR Cluj

Portarul echipei CFR Cluj, Cristian Bălgrădean, a declarat, miercuri seara, după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor în faţa grupării armene Piunik Erevan, că aceasta este cea mai neagră seară de când evoluează la formaţia ardeleană.

"În prima repriză dacă aveam 2, 3-0 nu se supăra nimeni. Însă am luat gol la singurul lor şut pe poartă şi s-a dus meciul în prelungiri, iar la penalty-uri am văzut ce s-a întâmplat. Este cea mai neagră seară de când sunt eu la CFR Cluj. La penalty-uri e o loterie, au ratat jucători mult mai mari ca noi. La golul lor al doilea a venit mingea urât şi am respins-o şi eu cum am putut. Nu ştiu dacă puteam să fac mai mult, adică să o resping peste poartă", a spus portarul la postul Digisport.

"Simţim dezamăgire şi frustrare pentru că toată lumea se aştepta să mergem mai departe. Şi noi voiam să mergem cu orice preţ mai departe, dar ăsta e fotbalul. Am luat goluri în ultimele minute, în 89 şi 119. Acum trebuie să ne revenim, nu ştiu cine o să doarmă în noaptea asta, dar mâine o să analizăm ce s-a întâmplat. Antrenorul o să decidă dacă unii jucători nu vor mai prinde primul unsprezece. Clubul depindea de aceşti bani din Champions League, dar nu cred că va fi sfârşitul clubului aici", a adăugat Cristian Bălgrădean.

Deac (CFR Cluj): Nu mă gândeam că putem fi eliminaţi din primul tur, fotbalul ne-a pedepsit

Fotbalistul echipei CFR Cluj, Ciprian Deac, a declarat, miercuri seara, după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor în faţa grupării armene Piunik Erevan, că nici nu se gândea că formaţia sa poate părăsi competiţia din primul tur, dar fotbalul a pedepsit-o.

"E o seară foarte neagră, e supărare mare. Nici nu ştiu ce să zic, nu realizez ce mi s-a întâmplat. Ei au avut o ocazie, ne-au dat un gol... bine, trebuia să încheiem noi meciul mai repede. Ştiam că vor ataca în repriza a doua şi vom avea spaţii, dar, din păcate, noi am 'rănit' adversarul, nu l-am şi 'omorât'. Acum la cald se pot spune multe lucruri, e supărare mare, o tristeţe mare, nici nu mă gândeam că putem fi eliminaţi din primul tur. Dar ăsta e fotbalul, plin de suprize. Ne-a pedepsit la acea fază şi de acolo s-a terminat", a spus el la postul Digisport.

Eliminarea este un duş rece pentru toţi jucătorii din lotul campioanei României, a adăugat Ciprian Deac.

"Sunt conştient că era o sursă bună de venit pentru club, ne făcuserăm planul să trecem minimum două tururi în Champions League. Dar în fotbal nu e cum îţi faci planuri şi cum calculezi, totul se întâmplă pe teren. Şi fotbalul îţi mai dă câte o palmă. E începutul sezonului, am jucat trei meciuri oficiale şi e clar că nu am atins un ritm de joc bun. Dar trebuie să ne trezim. Oricum, înfrângerea din seara asta e un duş foarte rece pentru noi, pentru club, pentru toată lumea", a precizat el.

CFR Cluj a fost eliminată de formaţia armeană Piunik Erevan din preliminariile Ligii Campionilor la fotbal, fiind învinsă cu 4-3 la loviturile de departajare, miercuri seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, după ce scorul a fost egal, atât după cele 90 de minute regulamentare (1-1), cât şi după prelungiri (2-2), în manşa secundă a primului tur preliminar.

CFR Cluj va continua în turul al doilea preliminar al Europa Conference League, unde va întâlni formaţia andorrană Inter Club d'Escaldes. CFR va fi gazdă pe 21 iulie, iar returul se va juca pe 28 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Veste cruntă pentru Edi Iordănescu. Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO 2024 | VIDEO
Veste cruntă pentru Edi Iordănescu. Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO 2024 | VIDEO

Olimpiu Moruțan, 24 de ani, va rata EURO 2024, după ce a suferit o accidentare gravă, marți seară, în timpul meciului Ankaragucu - Beșiktaș, disputat în Cupa Turciei, scor 0-0.

Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană

Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat un meci de către Federaţia iraniană de fotbal după ce a îmbrăţişat o suporteră la un meci de campionat, a anunţat, luni, presa sportivă locală, citată de AFP.

 

A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană
A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană

Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a decedat, marţi, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.