Prima zi ca sef al FRF pentru Razvan Burleanu. "Nasul" Sandu a iesit la "pensie" cu 50.000 de euro pe an si beneficii

06-03-2014 18:24


In ziua marelui meci cu Argentina lui Messi, a fost ales si un nou sef la Federatia Romana de Fotbal. Razvan Burleanu avea doar 5 ani cand "Nasul" Mircea Sandu ajungea presedintele FRF.

La 29 de ani, Burleanu promite un fotbal cu performante si mai putine scandaluri de coruptie. Ironizat chiar de Mircea Sandu, care l-a numit "mini-candidat", el va trebui sa lucreze acum cu "Nasu", ales pe viata presedinte de onoare al FRF, cu o renta viagera anuala de 50 de mii de euro.

Privilegiile acordate "Nasului" fotbalului romanesc au generat si primul scandal dintre fostul si actualul sef de la FRF. Numit presedinte de onoare pe viata, Mircea Sandu ar fi trebuit sa primeasca o renta viagera anuala de 75 de mii de euro. Razvan Burleanu a reactionat dur.

"Este o renta viagera nesimtita, in conditiile in care fotbalul feminin, fotbalul in sala sau fotbalul de Liga a 3 nu beneficiaza la un loc de aceasta suma", a spus Razvan Burleanu.

Astazi, Sandu a renuntat la o parte din bani. "Am redus de la 75 de mii la 50 de mii si am renuntat la masina"

Chiar si asa, privilegiile lui Mircea Sandu raman fara precedent intr-un fotbal romanesc in pragul falimentului: renta viagera de 50 de mii de euro pe an, convorbiri telefonice fara limita si cheltuieli de protocol de 10 mii de lei pe luna.

In plus, Federatia ii va plati lui Sandu tratamentele sau intervenţii medicale de care va avea nevoie, dar si deplasarile cu echipa nationala, diurna de 500 de euro pe zi si cazare la hotel de 5 stele.

"Daca esti tanar, sa nu fii infantil, daca esti in varsta, sa nu fii avid dupa putere. Nu varsta e cea importanta, ci competenta", a mai completat noul presedinte al FRF.

Asa a reusit cel mai tanar candidat la sefia FRF sa-i convinga pe sefii de cluburi din Romania sa-l voteze. A beneficiat si de faptul ca principalul favorit - Gica Popescu - nu a mai putut candida, dupa condamnarea la inchisoare. Burleanu si-a inceput mandatul in forta, dandu-l afara din Federatie pe Adalbert Kasai, mana dreapta a lui Mircea Sandu in ultimii ani.

"Domnule Kassai, maine la prima ora astept demisia dumneavoastra pe biroul meu. Asta ca sa nu va puneti in postura primului om dat afara de mine", a spus Burleanu.

Discursul taios nu tradeaza varsta frageda a unui presedinte instalat in fruntea unui fotbal adesea banuit de coruptie. Burleanu s-a nascut in iulie 1984 la Focsani, fiind fiu de fotbalist. A jucat si el fotbal, in paralel cu arbitrajul, insa a renuntat la ambele la numai 19 ani. A studiat Stiinte Politice in Bucuresti si a lucrat la Primaria Bacau, la Parlament si chiar la Presedintie, in deparlamentul pentru minoritatile nationale.

Pana ieri, Burleanu a fost presedintele Federatiei Romane de Minifotbal. Presa sportiva a scris ca, in aceasta calitate, noul sef al FRF ar fi facut mai multe afaceri cu terenuri pentru minifotbal.

VIDEO PROTVPLUS.RO