Mino Raiola a murit. Familia sa a confirmat decesul

Ultima actualizare: 30-04-2022 18:33
Mino Raiola
Getty

Celebrul agent de jucători Mino Raiola, care a impresariat jucători ca Paul Pogba, Erling Haaland şi Zlatan Ibrahimovici, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 54 de ani.

Anunţul a fost făcut de familia impresarului, pe contul de Twitter al lui Raiola.

“Cu durere infinită împărtăşim trecerea în nefiinţă a celui mai grijuliu şi extraordinar agent de jucători care a existat vreodată.

Mino s-a luptat până la final cu aceeaşi putere pe care a arătat-o la masa negocierilor pentru a ne apăra jucătorii. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri şi nu şi-a dat seama niciodată de asta.

Mino a atins multe vieţi de-a lungul carierei şi a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Prezenţa sa ne va lipsi veşnic.

Misiunea lui Mino de a face fotbalul un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeaşi pasiune.

Le mulţumim tuturor pentru imensa susţinere primită în aceste vremuri dificile şi cerem să se respecte intimitatea familiei şi prietenilor în acest moment de durere.

Familia Raiola”, este mesajul de pe contul de Twitter al lui Mino Raiola.

 

Joi, presa internaţională scria că Raiola a murit, însă atunci ştirile au fost dezminţite de impresar şi de apropiaţii săi.

În ianuarie, Raiola a fost operat de urgenţă la Milano, însă atunci nu s-a precizat în ce a constat intervenţia chirurgicală, potrivit News.ro.

Mino Raiola, născut în Italia în 1967, şi crescut în Olanda, a reprezentat de-a lungul carierei peste 20 de staruri ale fotbalului mondial, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi agenţi de fotbalişti din lume.

În 2020, Forbes îl plasa pe Raiola pe locul 4 în topul impresarilor din sport, cu o avere de 84,7 milioane de dolari şi contracte în valoare de 847,7 milioane de dolari. Primele trei poziţii erau ocupate de Scott Boras (baseball – contracte de 3,2 miliarde de dolari, avere de 161,1 milioane de dolari), Jonathan Barnett (fotbal – contracte de 1,4 miliarde de dolari, avede de 142,3 milioane de dolari) şi Jorge Mendes (fotbal – contracte de un miliard de dolari, avere de 104 milioane de dolari).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO