Maria Sharapova anunta ca a picat testul antidoping. Ce spune despre o posibila retragere:"Nu vreau sa-mi inchei cariera asa"

Dată publicare: 07-03-2016 22:39
Dată actualizare: 10-03-2016 07:09


Maria Sarapova

Jucatoarea de tenis Maria Sharapova, fost numar unu mondial, a anuntat, luni, la Los Angeles, intr-o conferinta de presa, ca a fost depistata pozitiva la controlul antidoping in timpul primului turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, in ianuarie.

Sharapova a fost depistata cu Meldonium, o substanta interzisa cu noile reglementari WADA. Rusoaica a declarat in conferinta de presa ca substanta respectiva i-a fost prescrisa in 2006, pe fondul unor aritmii, a unei deficiente de magneziu si a unui istoric de diabet in familie.

Sportiva a mai adaugat ca nu stie deocamdata care vor fi sanctiunile, dar ca spera sa mai poata juca tenis in continuare: "Nu vreau sa-mi inchei cariera astfel. Celor care credeau ca astazi imi voi anunta retragerea le spun ca atunci cand se va intampla, probabil nu va fi in receptia unui hotel din Los Angeles, cu un covor destul de urat pe jos".

Rusoica a primit un e-mail cu lista actualizata a substantelor interzise pe 22 decembrie 2015, dar a spus ca nu a consultat-o inainte de Australian Open.

Utilizat, in principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni si modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016.

''Am facut o greseala enorma, mi-am dezamagit suporterii si am dezamagit sportul, stiu ca m-am expus unor consecinte, dar nu vreau sa imi inchei cariera in acest mod si sper ca voi avea din nou sansa sa joc'', a mai spus Maria Sharapova.

Sharapova, 28 de ani, a precizat ca nu a fost inca audiata de Federatia internationala de tenis si inca nu a fost suspendata.

Numarul sapte mondial este in prezent accidentata la incheietura mainii si nu a mai aparut in circuitul feminin de la Australian Open, unde s-a oprit in sferturile de finala, invinsa de marea sa rivala, americanca Serena Williams.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO