Lovitură în tenis. Novak Djokovici a fost testat pozitiv cu coronavirus

Ultima actualizare: 23-06-2020 20:47

Liderul mondial din tenis, Novak Djokovic, este infectat cu coronavirus.

 

Novak Djokovic este pus la zid și acuzat de inconștiență. Totul, după ce jumătate dintre jucătorii care au participat la turneul organizat de el în pandemie, soțiile a doi dintre tenismeni, una dintre ele însărcinată, și antrenorii s-au îmbolnăvit de Covid-19.

 

Astăzi, Djokovic a aflat că atât el, cât și soția lui s-au infectat și a anunțat că își cere scuze pentru fiecare îmbolnăvire.

Sportivii au participat la un turneu demonstrativ de tenis din Belgrad, unde nu a fost respectată nicio măsură de prevenție.

În lipsa unor turnee mondiale, Novak Djokovici, numărul 1 mondial la tenis masculin, a organizat o serie de meciuri în cadrul unui turneu balcanic numit Adria Tour.

În ciuda pandemiei și a avertizarilor Organizației Mondiale a Sănătății, la evenimentul sportiv au participat nume importante ale tenisului mondial masculin din zona Europei de Est.

Măsurile de distanțare fizică nu au fost respectate de mulțimea uriașă din tribune. Masca a fost o raritate la acest turneu.

Nici la concertele în aer liber care au urmat după meciurile de tenis nu s-a ținut cont de distanțare.

Petrecerile din cluburi au strâns milioane de vizualizări pe Twitter și pe Instragram. Oamenii au putut urmări dansurile tenismenului Zverev, Thiem, dar și ale lui Djokovici.

Când distracția s-a terminat, a venit nota de plata. Din păcate, câțiva sportivi s-au infectat cu Sars-Cov-2. Tenismenul bulgar Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric și sârbul Victor Troicki au anunțat că au fost testați pozitiv la Covid-19.

Astăzi, pe pagina oficială a turneului a apărut confirmarea că numărul 1, Novak Djokovici, este infectat. Sârbul a declarat oficial că el și soția sa Jelena sunt pozitivi, dar nu și copiii lor.

„Tot ce am făcut luna trecută a fost din inimă pură și cu intenții sincere. Am organizat turneul când virusul era slab, crezând că toate condițiile de organizare au fost întrunite. Din păcate, virusul este încă prezent și este o nouă realitate căreia să-i facem față și cu care trebuie să trăim. Îmi pare rău pentru fiecare caz de infecție. Voi rămâne în carantină pentru următoarele 14 zile și voi repeta testul peste cinci zile”, a anunțat Djokovici, în declarația oficială.

Jucătorul născut la Belgrad este și președintele consiliului jucătorilor în cadrul Asociației Jucătorilor Profesioniști de tenis, prescurtat ATP.

Novak Djokovici este recunoscut pentru declarațiile antivaccin, iar presa sârbă scrie că soția sa a distribuit pe Facebook un articol în care pune apariția Covid-19 pe seama antenelor 5G.

Întrebat, înainte să se îmbolnăvească, dacă se va vaccina împotriva coronavirusului pentru a participa la turnee, jucătorul a declarat că se opune vaccinării. Rămâne de văzut dacă își va schimba părerea acum, după ce se va trata de Covid 19.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO