Lovitură în tenis. Novak Djokovici a fost testat pozitiv cu coronavirus

23-06-2020 15:18


Liderul mondial din tenis, Novak Djokovic, este infectat cu coronavirus.

 

Novak Djokovic este pus la zid și acuzat de inconștiență. Totul, după ce jumătate dintre jucătorii care au participat la turneul organizat de el în pandemie, soțiile a doi dintre tenismeni, una dintre ele însărcinată, și antrenorii s-au îmbolnăvit de Covid-19.

 

Astăzi, Djokovic a aflat că atât el, cât și soția lui s-au infectat și a anunțat că își cere scuze pentru fiecare îmbolnăvire.

Sportivii au participat la un turneu demonstrativ de tenis din Belgrad, unde nu a fost respectată nicio măsură de prevenție.

În lipsa unor turnee mondiale, Novak Djokovici, numărul 1 mondial la tenis masculin, a organizat o serie de meciuri în cadrul unui turneu balcanic numit Adria Tour.

În ciuda pandemiei și a avertizarilor Organizației Mondiale a Sănătății, la evenimentul sportiv au participat nume importante ale tenisului mondial masculin din zona Europei de Est.

Măsurile de distanțare fizică nu au fost respectate de mulțimea uriașă din tribune. Masca a fost o raritate la acest turneu.

Nici la concertele în aer liber care au urmat după meciurile de tenis nu s-a ținut cont de distanțare.

Petrecerile din cluburi au strâns milioane de vizualizări pe Twitter și pe Instragram. Oamenii au putut urmări dansurile tenismenului Zverev, Thiem, dar și ale lui Djokovici.

Când distracția s-a terminat, a venit nota de plata. Din păcate, câțiva sportivi s-au infectat cu Sars-Cov-2. Tenismenul bulgar Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric și sârbul Victor Troicki au anunțat că au fost testați pozitiv la Covid-19.

Astăzi, pe pagina oficială a turneului a apărut confirmarea că numărul 1, Novak Djokovici, este infectat. Sârbul a declarat oficial că el și soția sa Jelena sunt pozitivi, dar nu și copiii lor.

„Tot ce am făcut luna trecută a fost din inimă pură și cu intenții sincere. Am organizat turneul când virusul era slab, crezând că toate condițiile de organizare au fost întrunite. Din păcate, virusul este încă prezent și este o nouă realitate căreia să-i facem față și cu care trebuie să trăim. Îmi pare rău pentru fiecare caz de infecție. Voi rămâne în carantină pentru următoarele 14 zile și voi repeta testul peste cinci zile”, a anunțat Djokovici, în declarația oficială.

Jucătorul născut la Belgrad este și președintele consiliului jucătorilor în cadrul Asociației Jucătorilor Profesioniști de tenis, prescurtat ATP.

Novak Djokovici este recunoscut pentru declarațiile antivaccin, iar presa sârbă scrie că soția sa a distribuit pe Facebook un articol în care pune apariția Covid-19 pe seama antenelor 5G.

Întrebat, înainte să se îmbolnăvească, dacă se va vaccina împotriva coronavirusului pentru a participa la turnee, jucătorul a declarat că se opune vaccinării. Rămâne de văzut dacă își va schimba părerea acum, după ce se va trata de Covid 19.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57