"In 2007 am fost declarat mort si pus intr-un sac pentru cadavre". Continuarea pozei te va emotiona

29-08-2012 08:12


Derek Derenalagi

Acum cinci ani, acest barbat a fost declarat mort pe un camp de lupta din Afganistan, dupa un atac cu bomba al talibanilor. Trupul lui a fost pus intr-un sac de cadavre si transportat la o morga.

Dar, dupa cateva ore, legistii si-au dat seama ca Derek Derenalagi era in viata. Medicii l-au preluat, dar, din pacate, nu i-au putut salva picioarele.

Acum, Derek reprezinta Marea Britanie la Jocurile Paralimpice de la Londra si spera ca va obtine o medalie de aur la aruncarea cu sulita.

Dumnezeu NU exista. Declaratia soc facuta de doi cercetatori cunoscuti din America

Derek, care si-a decorat picioarele artificiale cu steagul Marii Britanii, intra vineri in concurs si este decis sa mearga pana la capat, chiar daca efortul ii cauzeaza dureri atroce.

Soldat britanic, care s-a nascut in Fiji, a povestit la o receptie din ajunul festivitatii de deschidere a Jocurilor Paralimpice despre intamplarea nefericita din 2007: “M-au pus intr-un sac pentru cadavre si voiau sa ma trimita acasa. Dar cineva a descoperit ca aveam puls. Dupa cateva zile m-am trezit intr-un spital din Birmingham, iar sotia era alaturi e mine. Am primit sansa la o noua viata si am decis sa o valorific”.

In timp ce era internat intr-un centru de reabilitare pentru militari raniti, Derek a vazut la televizor Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008 si si-a propus ca la cele din 2012 sa participle si el.

Recent, a castigat Campionatul European Paralimpic, cu o aruncare de 41,41 metri.

In ciuda celor intamplate, Derek Derenalagi, care inca este in serviciul armatei britanice, a spus ca nu se considera erou.

 


 

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO