HALEP contra AZARENKA la Wimbledon. Ce spune romanca: "Meciul este deschis. Va trebui doar sa iau atitudine"

Simona Halep
Getty

HALEP AZARENKA la Wimbledon. Jucatoarea Simona Halep a declarat, vineri, dupa ce s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Wimbledon, ca Victoria Azarenka, urmatoarea sa adversara, este o mare campioana.

Halep considera ca meciul cu sportiva din Belarus va fi dificil, chiar daca Azarenka a avut o pauza de aproape un an.

"Data trecuta cand am jucat cu Azarenka nu era mama. E diferit acum (zambind). Este un lucru minunat ce a facut. Va fi o mare provocare pentru mine, cu siguranta, chiar daca Victoria a stat aproape un an. Este o adversara dificila si o mare campioana. Voi incerca sa dau tot ce am mai bun.

Meciul este deschis. Va trebui doar sa iau atitudine si sa profit de sansa mea. Nu am nimic de pierdut. Abordez meciul fara asteptari, dar cred ca am sansa mea si trebuie sa profit", a spus Halep.

Simona Halep a precizat ca meciul cu Shuai Peng a fost dificil si echilibrat.

Citește și
simona halep
Simona Halep, calificare impresionanta in semifinalele US Open. Prima reactie dupa meci: "Multumesc, Doamne, pentru ploaie"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Sunt foarte bucuroasa. Cred ca am jucat din ce in ce mai bine la fiecare meci. Astazi jocul a fost de nivel foarte inalt. Adversara mea a evoluat bine. Sunt multumita de prestatia mea. A fost un meci echilibrat si dificil. Am fost puternica mental si de aceea am putut sa ma impun la tie-break", a afirmat ea.

Meciul HALEP AZARENKA la Wimbledon are loc luni, 10 iulie, de la ora 14.30, ora Romaniei.

HALEP, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat, vineri, in optimile de finala ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, trecand in turul trei de chinezoaica Shuai Peng, locul 37 WTA.

HALEP s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (7), intr-o ora si 38 de minute.

In runda urmatoare, HALEP o va intalni pe Victoria AZARENKA (Belarus), fosta locul 1 WTA, situata acum pe pozitia 683, care a trecut in turul trei de britanica Heather Watson, numarul 102 mondial, scor 3-6, 6-1, 6-4, in doua ore si cinci minute.

Victoria AZARENKA, semifinalista in 2011 si 2012, participa la Londra la primul Grand Slam dupa ce a nascut un baiat, in decembrie trecut.

HALEP a fost sfertfinalista anul trecut la Wimbledon si semifinalista in 2014, aceasta din urma fiind cea mai buna performanta a ei pe iarba londoneza.

Simona Halep si AZARENKA au mai fost adversare de trei ori, in doua din cele trei confruntari impunandu-se sportiva din Belarus, la Doha si la Linz, in 2012. In ultima lor confruntare insa invingatoare a fost Simona HALEP, in sferturile de finala de la US Open, in 2015, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Wimbledon: Clijsters spune ca Azarenka ar fi beneficiat de indicatiile antrenorului. Sportiva din Belarus neaga acuzatia

Fosta jucatoare Kim Clijsters a afirmat, in timp ce comenta pentru BBC despre meciul Victoria Azarenka - Heather Watson, ca sportiva din Belarus ar fi beneficiat de sfaturile antrenorului in timpul confruntarii, ceea ce este interzis la Wimbledon.

AZARENKA spune ca in timpul meciurilor se uita foarte rar catre loja sa, unde se afla antrenorul, si ca nu a beneficiat de ajutorul acestuia, relateaza Reuters.

Clijsters a facut observatia legata de "coaching-ul ilegal" dupa ce a observat anumite gesturi facute ee antrenorul Victoriei Azarenka, Michael Joyce, in timpul confruntarii de vineri.

Azarenka a ras ironic cand a fost intrebata de comentariul lui Kim Clijsters.

"Sincer, nu inteleg de ce se vorbeste asa, eu sunt una dintre jucatoarele care se uita foarte rar catre loja. Daca acela a fost «coaching», l-am ratat. Simt ca un astfel de comentariu este uneori nedrept, pentru ca vedem multe jucatoare - nu le voi numi - care discuta cu persoane din lojele lor. Asa ca daca antrenorul meu a facut sau nu ceva, evident ca am ratat. «Coaching ilegal» suna ca si cum ar fi ceva extrem de grav. Sa fim seriosi...", a spus Azarenka. "Este ciudat, pentru ca la turneele WTA ni se permite sa primim sfaturi de la antrenor, dar aici nu. Dar nu prea imi pasa de asta. Chiar si la turneele WTA imi chem antrenorul foarte rar. Sunt de parere ca trebuie sa te descurci singura", a mai afirmat sportiva.

Si Heather Watson a vorbit despre "coaching"-ul pe teren, ea precizand ca ar prefera ca acesta sa nu existe la turneele din circuitul WTA. "Cred ca este mai bine daca ne descurcam singure. In plus, la masculin nu exista, asa ca nu inteleg de ce sa fie la noi", a spus ea.

Sportiva Victoria AZARENKA (Belarus), fosta locul 1 WTA, situata acum pe pozitia 683, s-a calificat, vineri, in optimile de finala ale turneului de la Wimbledon, trecand in turul trei de britanica Heather Watson, numarul 102 mondial.

In faza urmatoare, AZARENKA o va intalni pe HALEP, locul 2 WTA si favorita 2.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Victorie fantastica a Irinei Begu in fata Victoriei Azarenka, locul 6 WTA. Romanca e in optimile turneului de la Roma
Victorie fantastica a Irinei Begu in fata Victoriei Azarenka, locul 6 WTA. Romanca e in optimile turneului de la Roma

Jucatoarea Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva Victoria Azarenka din Belarus, locul 6 WTA si cap de serie numarul 4.

Simona Halep, calificare impresionanta in semifinalele US Open. Prima reactie dupa meci:
Simona Halep, calificare impresionanta in semifinalele US Open. Prima reactie dupa meci: "Multumesc, Doamne, pentru ploaie"

Simona Halep, a doua favorita, a invins-o pe Victoria Azarenka, fost numar 1 WTA, si s-a calificat in semifinalele US Open. In turul urmator, Simona Halep o va infrunta pe Flavia Pennetta.

Begu eliminata de Azarenka, Romania ramane fara jucatori la simplu in turneul olimpic de tenis
Begu eliminata de Azarenka, Romania ramane fara jucatori la simplu in turneul olimpic de tenis

Jucatoarea de tenis Irina-Camelia Begu a fost eliminata, luni, in primul tur al turneului olimpic feminin de simplu de liderul clasamentului WTA, Victoria Azarenka, astfel ca Romania ramane fara niciun jucator pe tablourile simplu masculin si feminin.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).