Floyd Mayweather a reusit cea de-a 49-a victorie si l-a egalat pe Rocky Marciano: "Cariera mea este incheiata, este oficial"

Dată publicare: 13-09-2015 12:12
Dată actualizare: 16-09-2015 06:51


Floyd Mayweather Jr. - GETTY

Pugilistul american Floyd Mayweather a reusit, sambata, in gala profesionista de la Las Vegas, cea de-a 49-a victorie din cariera sa si l-a egalat din acest punct de vedere pe legendarul Rocky Marciano.

La 38 de ani, Mayweather si-a pastrat invincibilitatea in cariera sa, cu 49 de victorii, dintre care 26 inainte de limita, dupa un meci cu compatriotul sau de origine haitiana Andre Berto, care nu i-a pus probleme, dar Floyd nu a reusit sa se impuna prea clar.

In fata catorva celebritati, precum cantaretul Justin Bieber si foste glorii ale boxului, Mayweather a primit decizia in unanimitate, din partea celor trei arbitri-judecatori: 117-111, 118-110, 120-108.

''Cariera mea este incheiata, este oficial'', a declarat Mayweather dupa meci, conform Agerpres. ''Trebuie sa stii cand e timpul sa te opresti, iar acesta a venit pentru mine, am aproape 40 de ani'', a adaugat boxerul american.

''Am fost in box timp de 19 ani, dintre care 18 am fost campion mondial, am batut toate recordurile'', a subliniat Mayweather, precizand ca este timpul sa petreaca timp alaturi de familia sa.

Campionul mondial WBA si WBC la categoria welter a egalat recordul ilustrului sau compatriot Rocky Marciano, invingator in tpate meciurile disputate la categoria grea si retras cu un palmares de 49 de victorii (43 inainte de limita), in 1955, dupa opt ani la cel mai inalt nivel.

Doar anul acesta, Mayweather, cel mai bine platit sportiv de pe planeta, a castigat circa 300 de milioane de dolari. In meciul de sambata, Berto a avut cea mai mare bursa din cariera, patru milioane de dolari, iar Mayweather a adaugat alte 70 de milioane in conturile sale.

In ''meciul secolului'', din data de 2 mai, Mayweather a obtinut o victorie controversata la puncte in fata rivalului sau filipinez Manny Pacquiao, castigand si centura de campion WBO la welter, dar aceasta i-a fost retrasa de organizatia care o acorda, din cauza faptului ca americanul nu a achitat in timp util taxa de titlu. Pacquiao l-a acuzat de Mayweather de dopaj si i-a cerut revansa.

In alt meci din gala de sambata de la Las Vegas, suedezul de origine gambiana Badou Jack si-a aparat cu succes titlul de campion WBC la supermijlocie, dupa ce l-a invins la puncte pe britanicul George Groves. Jack, care si-a pus in joc pentru prima oara centura de campion, a fost vazut invingator de doi dintre arbitrii-judecatori (116-111, 115-112), in timp ce al treilea l-a dat castigator pe adversarul sau (114-113).

Pentru Badou Jack a fost a 20-a victorie din cariera, dintre care 12 inainte de limita, o infrangere si un egal. Groves a suferit a treia sa infrangere, de fiecare data in meci pentru titlul mondial, palmaresul sau cuprinzand si 20 de victorii.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO