Din ce în ce mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Ultima actualizare: 23-03-2020 20:32
Din ce în ce mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Getty

Comitetul Olimpic Naţional Elveţian a solicitat oficial amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, într-o scrisoare trimisă Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

 

”Având în vedere situaţia actuală, Olimpiada de vară de la Tokyo ar trebui amânată. Sportivii au în prezent condiţii dificile de antrenament. În plus, unele ţări şi-au anulat deja participarea la Jocurile Olimpice.

Credem că nu este posibilă organizarea unor Jocuri Olimpice corecte, în conformitate cu regulile Mişcării Olimpice. Acesta este motivul pentru care am făcut o cerere de amânare”, spune Comitetul elveţian după o reuniune a conducerii sale.

CIO va lua o decizie în 4 săptămâni

Duminică, Thomas Bach, preşedintele CIO, a indicat, într-o scrisoare adresată sportivilor, că instanţa pe care o conduce va lua în următoarele patru săptămâni o decizie în privinţa Jocurilor Olimpice de la Tokyo, evocând o posibilă amânare din cauza pandemiei de coronavirus, dar excluzând o anulare.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea JO 2020 ar putea deveni ”inevitabilă”.

Canada şi Australia au reacţionat, afirmând că nu-şi vor trimite sportivii la Jocurile de la Tokyo dacă acestea vor avea loc conform programării iniţiale (24 iulie - 9 august).

La rândul lor, Norvegia şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută.

”Cum Comitetul Olimpic Internaţional nu a luat nicio decizie, noi am decis să nu ne prezentăm”, au anunţat oficiali norvegieni.
Şi Marea Britanie ia în considerare boicotarea JO. ”Dacă virusul

e va propaga aşa cum prevede Guvernul, nu vom fi în posibilitatea de a trimite o echipă la JO”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, Hugh Robertson.

Ce scenarii există

Duminică, agenţia Reuters a scris că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu discreţie scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani.

Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!