Luptătorul de taekwondo de la Rio a ajuns schior la PyeongChang. A defilat iar la bustul gol

09-02-2018 14:25


Pita Nikolas Taufatofua

Pita Nikolas Taufatofua, purtătorul de drapel al statului Tonga, o mică tara insulara din Pacificul de Sud, a impresiona iar cu apariția să inedită la ceremonia de deschidere e Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Taufatofua a defilat la PyeongChang, îmbrăcat doar cu o fustă tradițională a țării lui, uns cu ulei pe bust și afişând un zâmbet foarte larg, la fel cum a făcut-o și la ceremonia de deschidere a JO de la Rio din 2016.

Atunci atletul cu corpul ”sculptat” a devenit o veritabilă senzaţie pe social media după apariţia lui spectaculoasă pe stadionul Maracana.

Pita Taufatofua a reușit să se califice la proba de schi fond la PyeongChang, după ce la Rio, acum aproape 2 ani, a concurat la taekwondo.

Performanța sa este cu atât mai surprinzătoare cu cât în Polinezia nu există zăpadă, iar temperatura nu scade sub 22 de grade Celsius.

După ce a refuzat contracte de modeling și oferte de a juca în filme, luptătorul de taekwondo, de la Rio, va concura la proba de schi fond la Pyeongchang, o transformare demnă de scenariile de la Hollwood, scrie Reuters.

Pita Nikolas Taufatofua are 34 de ani și s-a născut în Australia, iar până acum 2 ani nu a văzut niciodată zăpadă.

El s-a antrenat la început pe schiuri cu role, pe schiuri de lemn, direct pe nisip și mai apoi timp de două luni și jumătate pe zăpadă. A ratat 6 dintre primele 7 ocazii de calificare și a obținut timpul cerut la ultima încercare - într-un concurs organizat în Islanda luna trecută.

În Tonga sunt legitimaţi alți 4 schiori, dar ceilalți trei au ratat prezența la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

”Mi-a luat 20 de ani să particip la Jocurile Olimpice de la Rio și doar un an să ajung la PyeongChang”, a povestit amuzat atletul. ”Știți este o onoare. Adică, câte țări din Pacific sunt reprezentate la Jocurile Olimpice de Iarnă?” a reacționat Taufatofua.

 

 

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO