CTP: ”Simona m-a făcut să cred că în fiinţa umană poate exista ceva supraomenesc”

CTP
Pro TV

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a oferit un interviu pentru Știrile ProTV, în care a analizat înfrângerea Simonei Halep în fața jucătoarei daneze Caroline Wozniacki, meci pierdut în trei seturi, 6-7, 6-3, 4-6, în finala turneului Australian Open.

Ovidiu Oanță: "O întrebare pe buzele tuturor românilor, de ce nici astăzi nu a fost ziua Simonei? A jucat impecabil, a jucat fabulos, nu a fost ziua în care să câștige şi ea primul Grand Slam".

Cristian Tudor Popescu: "A fost ziua în care Simona a demonstrat întregii lumi că este cu adevărat o mare jucătoare. A fost turneul în care a demonstrat asta fără putinţă de tăgadă.

Simona spunea că este tristă. Eu nu sunt trist, sunt îndurerat, pentru că simt aproape fizic chinul la care şi-a supus corpul în acest meci, în acest turneu, eforturile care m-au făcut să cred pe mine, ştiţi că nu sunt religios, ştiţi că nu cred în extrasenzorial, în supranatural, dar Simona m-a făcut să cred acum că în fiinţa umană poate exista ceva supraomenesc.

Altfel, nu îmi explic cum a reuşit să câştige setul al doilea astăzi. Era terminată, îi căzuseră braţele la un moment dat, în mod evident se scursese aproape ultimul strop de energie din ea şi totuşi a reuşit să smulgă de undeva din vintre, din măduvă, a mai reuşit să smulgă nişte lovituri direct câştigătoare şi a reuşit să câştige acel set.

Citește și
Halep
Simona Halep - Caroline Wozniacki. Gestul făcut de Darren Cahill din tribune
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

N-am crezut în setul doi, la 3-1 pentru Wozniacki, când Simona îşi lovea gambele din pricina contracturilor, 'şerpişorii' ăia groaznici pe care îi ştiu foarte bine, care încep să îţi umble pe sub piele, când aduni atâtea şi atâtea ore de efort, uneori inuman. Şi totuşi, şi din acea stare a reuşit iarăşi Simona, printr-o biruinţă a spiritului asupra materiei, să o egaleze pe Wozniacki să facă 4-4, să joace acest meci până la ultima minge.

Doar o minge a avut de meci şi de turneu Wozniacki, şi a reuşit să o fructifice. Dacă nu, dacă o respingea Simona, se putea întâmpla orice. Pentru că Simona nu cedase, dar ultima minge a fost cumva emblematică pentru ce se întâmpla, deşi mingea a venit moale, aproape de jumătatea terenului de unde abia mai reuşise să respingă Wozniacki, Simona pur şi simplu nu a mai fost în stare să treacă peste fileu pentru că nu au mai ajutat-o mâinile, corpul, era într-adevăr la capătul puterilor în acea clipă".

Ovidiu Oanță: "Merită tot respectul nostru şi ne înclinăm în faţa ei".

CTP: Wozniacki a câştigat acest meci şi mă bucur pentru Wozniacki, nu întotdeauna mă bucur când câştigă o jucătoare Grand Slam-ul, nu întotdeauna o şi apreciz pentru asta. Wozniacki e o fată care a muncit enorm, aleargă după titlul ăsta de ani de zile, după ce a fost numărul 1 mondial şi l-a obţinut în modul cel mai meritat cu putinţă, l-a obţinut pentru că a muncit asupra jocului ei, şi-a îmbunătăţit jocul la toate capitolele, serviciul i-a crescut enorm. Aţi văzut câte momente ale meciului le-a rezolvat cu acest serviciu, pe care cu nişte ani în urmă nu-l avea.

De asemenea, are lovituri mai agresive, mai lungi. Sigur că tenisul ei de bază este cel de rezistenţă, de recuperare, e o apărătoare excepţională, a fost şi astăzi, dar uitaţi-vă la lungimea mingilor trimise de Wozniacki. Şi-a îmbunătăţit cu cel puţin un metru, un metru şi jumătate, sunt în medie mai adânci, mai aspre loviturile lui Wozniacki care au incomodat-o pe Simona. Deci nu întâmplător a câştigat acest Australian Open. Este într-un val de valoare, de completitudine- să îi spun- în tenis, pe care însă l-a obţinut cu o muncă imensă.

Iar Simona, Simona din clipa asta va câştiga cu siguranţă un Grand Slam, fie la Australian Open, fie la Roland Garros, fie la New York, US Open. Pentru că tenisul ei s-a dezvoltat, s-a împlinit, arata acum cu totul altceva, în acest turneu începând cu meciul împotriva lui Lauren Davis a arătat altceva, alt tenis, a acoperit terenul mult mai bine, a făcut şi faza ofensivă foarte bine, a lovit decisiv, a făcut un număr incredibil de lovituri câștigătoare. De departe cel mai mare din tot ce a jucat ea până acum.

Şi astăzi a dominat-o la număr de lovituri câştigătoare şi la aşi pe Caroline Wozniacki, a pus scurtă, a venit pe minge respinsă înalt, nu a mai stat să cadă mingea, a venit şi a lovit cu drive volley, ba chiar şi cu voleul clasic. Deci, este o altă Simona, care arăta mult mai mult tenis acum, şi de aceea pentru mine acest turneu este un mare câştig în cariera Simonei. Are 26 de ani, mai are foarte mult timp înainte, şi cu ce a reuşit să acumuleze în acest turneu din punct de vedere tehnic, tactic, mental şi sufletesc, cu siguranţă va fi o campioană de Grand Slam".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Mesajul lui Gheorghe Hagi pentru Simona Halep: ”Ești o mare luptătoare”
Mesajul lui Gheorghe Hagi pentru Simona Halep: ”Ești o mare luptătoare”

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi i-a transmis, sâmbătă, un mesaj de încurajare Simonei Halep, după înfrângerea din finala de la Australian Open, în care i-a transmis să continue pentru că în cele din urmă va câştiga un titlu de Grand Slam.

Simona Halep - Caroline Wozniacki. Gestul făcut de Darren Cahill din tribune
Simona Halep - Caroline Wozniacki. Gestul făcut de Darren Cahill din tribune

Antrenorul australian al Simonei Halep a făcut un gest care a fost interpretat în multe feluri de presa sportivă.

Simona Halep, după finala de la Australian Open. ”Am plâns, dar acum zâmbesc. Poate a patra oară va fi cu noroc”
Simona Halep, după finala de la Australian Open. ”Am plâns, dar acum zâmbesc. Poate a patra oară va fi cu noroc”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat după finala pierdută sâmbătă la turneul Australian Open că va lupta în continuare şi cu siguranţă va avea din nou şansa să joace o finală de Mare Şlem.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.