Cine este Bianca Andreescu, câștigătoarea trofeului de la Indian Wells 2019


Ultimul update: Luni 18 Martie 2019 14:41
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 10:47
Categorie: Stiri Sport
Bianca Andreescu

Bianca Andreescu a câştigat turneul feminin de tenis de la Indian Wells, California, iar victoria i-a bucurat extrem de mult pe români, deși tânăra joacă pentru Canada, țara adoptivă a părinților ei.

GALERIE FOTO, LA FINALUL ARTICOLULUI

Bianca a avut susținători în țara de origine și înainte de Indian Wells, dar și-a câștigat nenumărați fani după voctoria de la Indian Wells, când a avut un mesaj special pentru români, în limba română: “Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc”.

Bianca Andreescu, "noua stea a tenisului mondial feminin", are doar 18 ani şi a câştigat titlul de la Indian Wells din postura de jucătoare participantă graţie unui wildcard primit din partea organizatorilor.

Bianca Andreescu s-a născut la 16 iunie 2000 în Mississauga, Canada. Acum este acum rezidentă în Thornhill, tot în Canada. În anii `90, părinţii ei au plecat din România, după ce tatăl ei a primit o ofertă de job.

Deși s-a născut în Canada, Bianca a avut, însă, contact cu România încă de foarte mică, ea venind alături de părinţi în vizită. De altfel, ea a început tenisul chiar în ţara noastră, la Piteşti, dar facilităţile au făcut diferenţa în momentul în care părinţii ei au fost nevoiţi să aleagă între România şi Canada.

"Dacă sunt nişte copii talentaţi, Federaţia Canadiană le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizaţi în ceea ce fac. De asemenea, Canada este o ţară multiculturală, deci toţi au venit de undeva. La început, învestești ca părinte 100% bani şi timp. Dacă un copil se remarcă, dacă are rezultate importante şi constante, Federaţia începe să investească în el. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 dolari pe an", a spus Maria Andreescu, mama Biancăi, în 2017 pentru ProSport.

FULLSCREEN
Cine este Bianca Andreescu, câștigătoarea trofeului de la Indian Wells 2019
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO