Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din turul 3 la Roland Garros

Ultima actualizare: 01-10-2020 14:59
Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din turul 3 la Roland Garros
Instagram

Jucătoarea americană Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep în meciul de vineri din turul trei al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, este considerată unul dintre cele mai promiţătoare talente din WTA.

Simona Halep, principala favorită și numărul 2 mondial, va juca în compania americancei Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), în turul trei la Roland Garros.

Amanda Anisimov a eliminat-o pe Halep anul trecut, la Roland Garros

 

Amanda Anisimova este jucătoarea care a eliminat-o, anul trecut, pe Simona Halep, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Atunci, Simona Halep, care ocupa locul 3 WTA și era deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, care era locul 51 WTA. În urma acestui rezultat, Simona Halep a coborât pe locul 8 WTA, pentru că nu şi-a apărat titlul la Roland Garros.

După meciul cu Halep, Amanda Anisimova a declarat că i-au cam "tremurat mâinile", mai ales în momentele decisive.

"Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar aşa uşor. De fiecare când eram aproape simţeam presiunea. Ştiam că trebuie să fiu atentă la reverul lung de lingie, dar cred că am avut un plan bun. Este o arenă senzaţională, e prima oară când joc aici", a declarat Anisimova la interviul de pe teren.

Amanda Anisimova s-a oprit în 2019 în semifinale, fiind învinsă de britanica Ashleigh Barty.

În 2020, Amanda Anisimova a disputat semifinale la Auckland şi a fost eliminată în primul tur la Melbourne.

Amanda Anisimova a renunţat la colaborarea cu antrenorul Carlos Rodriguez

 

În februarie 2020, jucătoarea americană a renunţat la colaboarea cu antrenorul Carlos Rodriguez.

Anisimova reuşise să-l readucă în circuit pe reputatul antrenor argentinian (55 de ani), care a lucrat în cariera lui cu jucătoare precum Dominique Monami, Justine Henin, Na Li, Daniela Hantuchova şi Shuai Peng.

Anisimova a avut o scurtă colaborare cu Rodriguez, începută în octombrie 2019 şi încheiată după Australian Open, scrie News.ro.

Ea îl alesese pe argentinian după decesul tatălui ei, în august 2019, care îi fusese şi antrenor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO