CFR Cluj s-a calificat în Conference League. Mititelu a răbufnit: „Am fost batjocoriți. Lucrurile duc spre crimă organizată”

cfr craiova
Fotbal Club Universitatea 1948/Facebook

CFR Cluj s-a calificat în Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe FC U Craiova cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, joi seara, pe teren propriu, într-un baraj al Superligii pentru ultimul loc din cupele europene.

Unicul gol al partidei a fost înscris de fundaşul croat Denis Kolinger (97), cu capul, din centrarea lui Claudiu Petrila.

Echipa antrenată de Nicolo Napoli a încheiat meciul cu doi oameni mai puţin. Mijlocaşul argentinian Juan Bauza a primit uşor al doilea cartonaş galben (68), pentru un fault de joc, la marginea propriului careu. Fundaşul belgian Jeremy Huyghebaert a fost eliminat direct (105+1) după o intrare dură la Daniel Bîrligea, cartonaşul roşu fiind arătat după vizionarea reluărilor video.

FC U Craiova a ratat o ocazie mare la 0-0, când era în zece, portarul Simone Scuffet apărând şutul lui Aurelian Chiţu.

La finalul timpului regulamentar (90+1), CFR a ratat două ocazii mari de gol, şutul lui Bîrligea fiind apărat de portarul Ionuţ Gurău, după care Radu Negru l-a blocat pe Anton Maglica.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Preparatorul fizic Dumitru Vasilică (FC U Craiova) a fost eliminat (107) pentru proteste, iar în drumul său spre vestiare a fost lovit de un obiect aruncat din tribună.

În min. 113, jucătorii oaspeţi s-au strâns la marginea terenului într-o încercare de protest sau de a se retrage de pe teren, dar după două minute jocul s-a reluat.

FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, vinerea trecută, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', în primul baraj din Superliga de fotbal pentru Europa Conference League, în care scorul a fost egal, 3-3, după cele 90 de minute regulamentare, dar şi după prelungiri. FC U Craiova şi FC Voluntari au jucat acest baraj pentru Europa Conference League deoarece au ocupat primele două locuri în play-out.

În al doilea baraj şi ultimul pentru Europa Conference League, FC U Craiova a întâlnit ocupanta locului trei din play-off, CFR Cluj.

Adrian Mititelu: Am fost batjocoriţi pentru a nu ştiu câta oară în acest campionat

Adrian Mititelu a declarat, joi seară, la un post tv, că “a fost o organizare generală” pentru ca CFR Cluj să câştige barajul cu FCU Craiova, el criticând prestaţia lui Istvan Kovacs.

”Ce să zic? Nu ştiu de ce s-a inventat acest regulament, CFR trebuia să meargă direct acolo. Ne mai chinuim să mai venim, să se facă şi ei de râs?! Domne, nu au ce căuta echipele din play-out în cupele europene şi asta e! Să se facă un baraj formal... eu înţeleg că CFR trebuia să se califice, dar nici chiar aşa.

A fost o organizare generală şi la FRF să treacă CFR. Dacă era nevoie, ne dădeau şi al treilea jucător afară. Cel mai faultat jucător de pe teren, Bauza, a fost vânat, a fost eliminat. La meciul cu CSU, Kovacs a dat două penaltiuri... cum a reacţionat acum la o fază la care trebuia să primim penalti?! Toată maniera s-a văzut, de la delegare s-a încercat ca echipa gazdă să treacă peste acest meci”, a spus Mititelu, conform news.ro.

El a menţionat că victoria echipei CFR Cluj este nemeritată. “Noi meritam să mergem în Europa. Nu avem încă permis să mergem acolo. Văd că regulamentul e în funcţie de climă, de unghiul de filmare. Kovacs e cel mai bun pentru anumite echipe. Kovacs stă în Cluj, e greu să demonstrez anumite lucruri, dar ele se ştiu”.

“Lucrurile ţin să o ia urât, sunt foarte supărat! Am fost batjocoriţi pentru a nu ştiu câta oară în acest campionat. Dacă rămâneam în 11, nu cred că ne bătea CFR Cluj. Maniera de arbitraj a fost pro CFR de la bun început. Eu zic că 90 la sută din oamenii care s-au uitat la meci au văzut asta.

Sunt lucruri care nu se pot spune, nu poţi să le spui. Te cheamă Burleanu şi te execută! Te fac varză pe procedura de disciplină. Lucrurile duc spre crimă organizată, dar nu se poate face nimic. S-a dorit ca CFR să treacă mai departe.

Eu spun adevărul, sunt la cald, dar ce pot să îmi facă? Am fost la închisoare, am fost dezafiliat.

Aş începe acţiune la DNA, dar nu am probe suficiente. Dacă merg la DNA cu acest Bodescu, poate fuge de la flagrant. Am mai avut dovezi, dar când am mers, a fugit procurorul. Poate mă trezesc eu dat în judecată”, a adăugat patronul FCU Craiova.

Dan Petrescu: Mă aşteptam să ajungem la penaltiuri. La ce an e ăsta am zis că ne dă portarul lor gol la ultima fază

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat joi seară, după câştigarea barajului pentru Conference League, că se aştepta ca meciul cu CSU Craiova să fie decis la lovituri de departajare.

“A fost foarte greu, ştiam asta. Mă aşteptam să ajungem la penaltiuri. La ce an e ăsta am zis că ne dă portarul lor gol la ultima fază. Sunt convins că 2024 va fi diferit. Să vedem următoarea echipă din România care într-un sezon are 16 meciuri în cupele europene... Jucătorii noştri au tras de ei cât au putut”, a spus Petrescu.

În ceea ce priveşte viitorul său, tehnicianul a spus: “Vedem, mă întâlnesc cu patronul şi vorbim”.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană

Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat un meci de către Federaţia iraniană de fotbal după ce a îmbrăţişat o suporteră la un meci de campionat, a anunţat, luni, presa sportivă locală, citată de AFP.

 

A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană
A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană

Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a decedat, marţi, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO
Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO

Inter Milano a învins-o, luni, pe rivala AC Milan, scor 3-2, în "Derby della Madonnina", și a devenit astfel noua campioană a Italiei.

 

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.