A murit Joe Weider, mentorul lui Arnold Schwarzenegger si fondatorul Mr Olympia

Ultima actualizare: 27-03-2013 07:09
Joe Weider

Joe Weider, omul care a facut o avere din fitness si bodybuilding a murit la 93 de ani.

Weider este o adevarata legenda, el fiind cel care a pornit concursul Mr Olympia in anii 60 si i-a fost mentor lui Arnold Schwarzenegger la inceputul carierei acestuia.

"Joe Weider a fost un titan in industria fitness-ului si unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut vreodata" a scris Arnold pe pagina sa oficiala dupa ce a aflat de deces.

"In urma sa ramane o mostenirea fantastic. Foarte putini pot spune ca au avut o influenta atat de mare ca a lui" a mai scris actorul.

Joe s-a nascut intr-un cartier sarac din Montreal in 1920, astfel ca a fost aproape obligat sa se puna pe ridicat greutati pentru a rezista printre baietii duri din zona sa.

La 17 ani a participat la primul sau concurs de culturism. Prima revista a fost infiintata in 1940 si se numea "Your Physique".

Alaturi de fratele sau a inchiriat Teatrul National pentru a organiza primul concurs Mr. Canada. Cei doi au infiintat apoi Federatia Internationala si in 1965 au fondat Mr Olympia, ce este si astazi cel mai important concurs de profil din lume.

El a fost omul care l-a descoperit pe Arnold in Austria si l-a convins sa vina in Statele Unite pentru a avea o expunere mai mare.

Citeste si:

Cum sa-ti cauti eficient un job. 7 mituri despre angajare

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO