Ziua Internationala a Animalelor, sarbatorita intr-un mod inedit la Rezervatia de Ursi de la Zarnesti

05-10-2014 18:38


A fost chef in padurea verde. Poate nu stiu foarte multi, dar exista si o Zi Internationala a Animalelor si a fost sarbatorita intr-un mod inedit la Rezervatia de Ursi de la Zarnesti, cel mai mare sanctuar de acest fel din Europa.

Acolo s-a tinut o slujba speciala la care au putut participa, pe langa cei 72 de locatari, si alte necuvantatoare aflate in vizita.

La slujba tinuta chiar in capela din interiorul rezervatiei au participat 10 catei impreuna cu stapanii lor. Roco si Catalin s-au nimerit intamplator,  dar s-au bucurat amandoi la fel de tare de ceremonie.

Catalin Diaconu, turist: "El este Roco, il am de 4 ani si e prietenul meu ce mai bun".

Traditia slujbelor pentru animale este mai putin cunoscuta la noi si se leaga de numele Sfantului Francisc de Assissi, considerat protectorul necuvantatoarelor. Insa exista destule referinte si in cazul bisericii ortodoxe.

Nicolae Mosoiu, preot paroh: "Avem intr-adevar si sfinti care ocrotesc animalele, cum ar fi Sfantul Gherasin sau Sfantul Serafim de Sarov si alti multi sfinti".

Slujba speciala nu a fost singurul eveniment prin care oamenii au incercat sa aduca un pic de bucurie animalelor de ziua lor. Sambata, zeci de voluntari de la Brasov au construit custi pentru cainii din adaposturi astfel incat sa treaca mai usor de sezonul rece.

VIDEO PROTVPLUS.RO