Imaginile spectaculoase surprinse de "vânătorii de furtuni" din România

26-06-2020 20:09


Deși sunt periculoase, furtunile care s-au abătut asupra României oferă un spectacol unic, iar fotografii pasionați de fenomene meteo extreme au avut mult de lucru în ultimele zile.

Atunci când cei mai mulți dintre noi ne adăpostim în case, "vânătorii de furtuni" se duc în inima vijeliilor.

Ce au reușit să surprindă câțiva dintre ei, vedeți în VIDEO.

Când se întunecă cerul, vânătorii de furtuni sunt deja la post şi aşteaptă momentul în care vor surprinde imagini de colecţie. Alexandru este din Bucureşti şi ne spune că de cinci ani, nu a ratat niciun sezon de vijelii.

Alexandru George la volan, în drum spre vânătoare: "Ieşim la un chase, la o vânătoare. Întotdeauna, atât mie cât şi soţiei ne-au plăcut fenomenele severe, dar şi adrenalina. Ca atare, când nu avem drumeţiile montane de noapte, avem de alergat după fenomenele severe.

"Capturile" sunt postate pe internet, unde s-au format comunităţi cu zeci de mii de iubitori ai fenomenelor naturii. Pe lângă imaginile surprinse, vânătorii de furtuni iubesc şi energia pe care le-o da natura dezlănţuită.

Înainte de a pleca la vânătoare, fiecare schimbare din atmosfera e studiată atent cu aplicaţiile de profil. Fotografii evita astfel pericolele.

Lucian Crișan, meteorolog: "Se văd pe radar culorile acestea închise de roşu sunt propriu-zis furtunile şi ce se vede cu roşu mai închis şi un mov este grindina din nor"

Mihai-Florin Necula, vânător de furtuni: "Suntem pe teren, în apropierea localităţii Vaslui și putem observa deja creşterea norilor şi cu ajutorul acestei staţii meteorologice portabile ce măsoară toţi parametrii meteo importanţi, cum ar fi direcţia vântului, temperatura, umiditate, precipitaţii"

Pentru o captură spectaculoasa e nevoie de "ustensile" pe măsură. Din "trusa" vânătorului nu lipsesc aparatul de fotografiat sau un telefon performat, un GoPro şi în mod obligatoriu un trepied. Toate acestea depăşesc de multe ori 1500 de euro.

Vânătorii de furtuni cheltuiesc sume consistente şi pentru drumurile cu maşina, de multe ori pe teren accidentat, dar şi pentru reparaţiile ulterioare.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57