Vezi cum va fi vremea pe continent si in tara marti, 17 februarie!

Dată publicare: 17-02-2009 00:00
Dată actualizare: 25-10-2012 05:40


Temperaturi scazute in tara! - 10 grade Celsius la Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe si -13 la Brasov.


In Europa precipitatiile vor fi consistente in jumatatea estica.
In primele zile va ninge destul de mult in nord-vestul, centrul si sud-estul continentului. In ultima zi, in Peninsula Balcanica apar ploile si lapovita.

Aerul rece venit dinspre pol se extinde, cuprinzind treptat majoritatea zonelor. Numai sud-vestul extrem va fi influentat de o masa de aer ceva mai calda. 

In Romania a fost emisa o atentionare cod galben, care anunta ninsori consistente si intensificari ale vantului si vizeaza Banatul si Crisana, inclusiv zonele de munte aferente. Conform atentionarii, vremea rea va dura de marti pana miercuri dimineata. 

Va ninge, iar vantul va atinge viteze de pana la 55km/h si o sa viscoleasca zapada. Va ninge si in Maramures si Transilvania, iar in celelalte zone va fulgui sporadic.

Presiunea atmosferica va fi in scadere, iar maximele, putin mai ridicate ca luni, vor pleca de la  -2 si se vor opri la 6 grade. 

Luni vom vedea soarele in regiunile estice, in timp ce prin cele vestice va continua sa ninga. Maximele mai urca putin si se vor opri la 6 grade.

In Dobrogea, vreme destul de buna. In nordul provinciei se va arata soarele, iar pe litoral vantul ramine nervos.

In Moldova avem parte de o atmosfera cam schimbatoare: innorari frecvente si doar un pic de soare. In nordul Moldovei si in Bucovina sunt conditii de fulguiala, dar in restul provinciei nu apar precipitatii.

In Transilvania nordica si in Maramures vin alte ninsori. De incalzit nu se prea incalzeste: maximele se vor opri la 2 grade Celsius.

Si in vest o sa mai ninga, iar meteorologii se asteapta la depunerea unui strat consistent de zapada.

In tinuturile centrale: atmosfera rece si schimbatoare. Nu vor lipsi ninsorile, dar nici momentele insorite.

In sud-vest: un pic mai cald decat luni. Nu sunt excluse fulguielile, din pacate. In sud, asteptam sa se arate soarele. Ca urmare, temperatura va fi mai ridicata fata de cea de ieri. Ninsori apar numai in zonele deluroase.

In Bucuresti, dimineata va fi rece iar peste zi se anunta innorari sporadice si o atmosfera cam apasatoare. Nivelul barometrelor va fi din nou in scadere. Maxima ajunge la 4-5 grade.

La munte, vremea va fi cam aspra: dmineata va fi ger, iar in restul zilei va ninge: mai mult in masivele vestice, pe unde cantitatile de apa ar putea atinge 20 l/mp. Aici, stratul de zapada va fi mai consistent. 

In celelalte masive va ninge mai putin, dar temperaturile raman modeste pretutindeni.

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO