Vezi cum arata planul de masuri anti-criza al Guvernului

22-06-2010 00:00


Pe langa masurile de austeritate, Guvernul incearca si trebuie sa puna la punct si un plan de masuri pentru redresarea economiei. Printre prioritati se afla si plata datoriilor statului catre firme si acordarea de facilitati si scutiri fiscale tinerilor.

Prioritatea numarul unu a guvernului este achitarea datoriilor restante catre firme, datorie care trece de 1,5 miliarde de euro. Un miliard va fi platit in urmatoarele saptamani.

Guvernul sustine ca a ramas si cu ceva bani de investitii.

1,5 miliarde de euro se vor duce in drumuri si autostrazi. Din acesti bani, pana la sfarsitul anului, ar trebui asfaltati peste 470 de kilometri de drumuri nationale.

In plus ar trebui finalizate centurile ocolitoare din Sibiu, Oradea, Cluj, Lugoj si 20 de kilometri din centura Bucuresti Nord, dar si cativa kilometri din centurile municipiilor Suceava si Caransebes.

Executivul sustine ca, pe langa acesti bani, va mai face rost de alte aproape trei miliarde de euro pentru investitii in companiile de stat din domeniul energetic, in economia rurala si in proiectele de mediu.

In plus va crea un card pentru IMM-uri pe care acestea il vor folosi sa obtina mai usor imprumuturi.

Potrivit planului de masuri anticriza, tinerii care vor sa isi infiinteze o microintreprindere vor primi facilitati fiscale - scutirea de la plata taxelor si impozitelor, de pilda.

Statul va continua sa plateasca in locul angajatorilor contributiile de asigurari sociale pentru firmele care angajeaza someri.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO