Vezi aici cum va fi vremea pe continent si in tara!

Dată publicare: 15-02-2009 00:00
Dată actualizare: 13-04-2012 06:30


Pe continent precipitatiile vor fi indeosebi sub forma de ninsoare, vor cadea pe arii extinse, la inceput in zonele nordice si estice, apoi si in centrul continentului. In bazinul Marii Mediterane sunt anuntate in special ploi.
 


Masa de aer rece, de origine polara se va deplasa catre tinuturile estice, unde urmeaza o perioada cu temperaturi scazute. In jumatatea vestica a Europei va patrunde treptat un aer mai cald, de origine mediteraneana.

La noi, vremea se anunta inchisa in vest, centru, nord si in zonele montane, unde vor mai cadea ninsori slabe. In rest, innorarile vor fi temporare si cu totul izolat ar putea sa cada 2, fulgi, indeosebi la noapte. Vantul nu va exagera, iar temperaturile maxime vor porni de la minus 2 grade in estul Transilaviei si se vor opri pe la 7, 8 grade in tinuturile sudice.

Astazi va mai ninge in vest, centru, nord si la munte. In rest se anunta innorari si fulguieli izolate. Maximele se vor situa in intervalul minus 2, 8 grade.

In Dobrogea nu se schimba mare lucru: innorari persistente, vant moderat si maxime apropiate de cele inregistrate ieri.

Traversam Muntenia si urcam spre Moldova. Norii vor fi numerosi, dar prindem si cateva momente insorite. La amiaza se vor inregistra 5, 6 grade Celsius.

Mai sus, in nordul Moldovei si in Bucovina se mai raceste putin, cerul va fi mai mult acoperit si va ninge trecator.

In nordul Transilvaniei si in Maramures ramanem cu ninsorile si frigul. Maximele nu trec de 3 grade Celsius.

Vestul tarii va avea astazi parte de vreme rece, atmosfera inchisa si ninsori slabe.

In tinuturile centrale frigul persista, norii se inmultesc si trecator va fulgui.

In sud-vest se anunta innorari, putin soare si temperaturi maxime in jur de 6 grade Celsius.

Cam de aceleasi conditii meteo are parte si sudul tarii: cer temporar noros, vant slab si temperaturi la nivelor celor de sambata.

In Bucuresti ziua de astazi ne aduce soare cu nori, vant domol si o maxima de 6, 7 grade. Norii raman pe pozitii si la noapte,iar maine dimineata se vor inregistra minus 2 grade.

In zona montana se anunta vreme inchisa si ninsori pe arii extinse. Vantul nu pune probleme, iar temperaturile mai scad putin. La Sinaia se schiaza in conditii excelente, iar zapada masoara 30 cm la cota 1400 si 50 cm la cota 2000.

In Paltinis ninsorile continua si stratul de zapada va mai creste. Acum masoara in jur de 45 cm.

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO