Vezi aici cum va fi vremea in primele trei zile ale saptamanii!

Dată publicare: 15-02-2009 00:00
Dată actualizare: 03-04-2012 02:44


Incepem saptamana cu vreme rece, chiar geroasa in Transilvania si in Subcarpati. De asemnea, sunt asteptate ninsori locale in majoritatea tarii noastre.
 


In Europa, presiunea atmosferica se va mentine ridicata in vestul, nordul si centrul continentului, iar in rest va fi usor variabila. Spre finalul intervalului in zona Peninsulei Balcanice se va forma si evolua un ciclon mediteranean.

Precipitatile se vor semnala, in principal in centrul si estul Europei, mai ales sub forma de ninsoare. Spre sfarsitul intervalului, va fi lapovita pe arii extinse in sud-estul continentului.

Aerul rece de origine polara, va persista si in zilele urmatoare in nord-estul, estul si centrul Europei. O masa de aer mai cald se va gasi peste sud-vestul si in extremitatea de vest a continentului.

In tara noastra la noapte cerul va fi mai mult noros si va ninge slab in Transilvania, Moldova si zona de munte si izolat in restul tarii. Vantul va sufla mai tare in Delta Dunarii iar temperaturile minime vor fi intre -9 si -1 grad. 

Maine, in Romania, vremea va fi rece, geroasa indeosebi noaptea in Transilvania si in Subcarpati. Cerul va fi mai mult noros si va ninge ziua in majoritatea regiunilor, iar in cursul noptii mai ales in vestul si nord-vestul tarii.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade.

In Bucuresti vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros iar in cursul zilei va ninge slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de -2 grade, iar maxima de 4 grade. 

La munte, cerul va fi mai mult noros si va ninge local, ziua, iar noaptea mai ales in Muntii Apuseni. Vantul va sufla mai tare pe creste.

Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative, vremea se va mentine rece, geroasa noaptea in depresiunile intramontane. 

Stratul de zapada a mai crescut si masoara 45 cm in Sinaia la cota 1500 si 71 cm in Semenic

Marti vremea va fi rece, geroasa noaptea  in nord si centru. In jumatatea vestica a tarii,  va ninge pe arii extinse iar in restul tarii izolat va ninge slab.

Miercuri vremea se va mentine rece, iar cerul va fi temporar noros. Va mai ninge slab in vestul, sud-vestul tarii, la munte si doar izolat in rest.

Joi cerul va prezenta unele innorari, iar in regiunile sudice si in zona de munte pe arii restranse va ninge. 

Temperatura maxima de miercuri si joi va ajunge pana la 8 grade Celsius, insa minimele mai scad astfel incat joi vor fi intre -14 si -4 grade Celsius.

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO