Vezi aici cum va fi vremea azi pe continent si in tara

Dată publicare: 14-02-2009 00:00
Dată actualizare: 07-04-2012 19:40


Precipitatiile sunt strins legate de zona de presiune scazuta din sud-est. La noi in tara regimul termic revine la normal si asteptam ninsori in vest, centru si nord.

Masa de aer rece patrunde in toata Europa, ca urmare a circulatiei dominante nordice a aerului. Urmeaza o perioada cu temperaturi scazute aproape peste tot.

La noi, sambata vin alte ninsori prin vest, centru si nord. Pentru  celelalte zone, vremea se anunta  un pic mai buna: innorari  temporare, slabe conditii de fulguiala si maxime ceva mai ridicate.  Intervalul porneste de la minus 2 grade si se va opri la plus 7 grade.

Sambata primim vreme rece si  ninsori in vest, nord si centru si  atmsofera ceva mai placuta in  rest. Temperaturile  pleaca de la minus 2 grade si  se vor opri la plus 6 in sud-est.

In Dobrogea, nu se schimba mare  lucru: innorari persistente, vint  activ in zona litoralului si  maxime apropiate de cele  de ieri.
 

Mai sus, spre Moldova si in  nordul Munteniei, se va arata  soarele.
 

Se imbuneaza vremea si in  nordul Moldovei sau in Bucovina.  Mai vin doi-trei fulgi in nordul  extrem.  
 

In nordul Transilvaniei si  in Maramures: o zi de iarna  autentica: frig si ninsoare.  
 

Va mai ninge si in vestul tarii.  Atmosfera va fi cam la fel ca ieri:  inchisa si rece.
 

In zonele centrale,  ninsorile ajung doar in  vecinatatea Apusenilor. Spre  estul Transilvaniei  zarim si soarele.
 

Vom vedea citiva fulgi si prin zona  de sud-vest a tarii. Aici,  temperaturile sunt ceva mai  ridicate decit in nord.  
 

In sud, vremea va fi un pic mai  buna. Innorari trecatoare, ceva fulguieli prin zona  subcarpatica si maxime de pina  la 6 grade.  
 

In Bucuresti, cam aceeasi  situatie: soare cu nori, vint slab si temperaturi maricele pe la  amiaza. Nivelul barometrelor creste, iar vintul  pare sa se mai domoleasca.
 

In zona de munte: vreme  rece, ninsori, pe scurt atmosfera de iarna. Stratul  de zapada a mai crescut.  La Sinaia se schiaza in conditii bune, iar stratul de zapada masoara 42 cm. In ultimele zile a nins mult si  in Semenic, unde stratul nou depus  atinge 73 cm. 
 


 

Tags: meteo, vremea,


VIDEO PROTVPLUS.RO