Vesti bune pentru bolnavi! Scad preturile medicamentelor de import


Ultimul update: Sambata 24 Martie 2012 10:22
Data publicarii: Miercuri 01 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Un calda una rece de la Ministerul Sanatatii. De astazi, o parte dintre medicamentele de pe piata romaneasca s-au scumpit, iar alele s-au ieftinit.

Asta pentru ca a intrat in vigoare un ordin prin care producatorii internationali de medicamente sunt obligati sa aduca in Romania pastile la cel mai mic pret, comparativ cu cele pe care le practica in 12 tari ale uniunii europene.

Astfel pretul pastilelor pentru cardiaci sunt mai ieftine in farmacii cu pana la 67%, adica pretul a scazut cu valori intre 1 leu si 49 de lei.In plus o cutie cu medicamente anti hipertensive va fi mai ieftina cu 64 de lei. Antibioticele straine de asemenea vor fi mai ieftine cu pana la 20 de lei.

O scaderea spectaculoasa a pretului a inregistrat-o un medicamente pentru tratarea infertilitatii care de astazi e mai ieftin cu 679 lei, adica cu aproape 7 milioane de lei vechi.

Sunt insa si cresteri ale preturilor la medicamente. Vorbim insa de pretul pastilelor romanesti care conform ministerului vor fi mai scumpe in medie cu 1 leu pe cutie. Insa Antibiotice Iasi de exemplu anunta ca o mare parte a produselor se vor scumpi cu pana la 20%.

Aici intra antibioticele, antiinflamatoarele dar si medicamentele contra durerii. Pacientii vor simiti aceste ieftiniri sau scumpiri doar daca vor cumpara medicamente pe retete compensate 50 sau 90%. Noile preturi la medicamente raman nemodificate pana la sfarsitul acestui an.

A murit din cauza unei banale operatii de apendicita! Medicii acuzati!
Vesti bune pentru pacienti! Medici de familie au renuntat la proteste!
Medicii, amenintati de proiectul noului Cod Penal!
VIDEO PROTVPLUS.RO