Varsta nu i-a taiat aripile pasiunii! Ia lectii de zbor la 65 de ani!

16-05-2010 00:00


Niciodata nu e prea tarziu. Chiar daca are 65 de ani, un barbat din judetul Galati a inceput ceea ce si-a dorit toata viata: cursuri de zbor.

Pilotul in devenire povesteste ca dragostea pentru avioane, deltaplane si parapante s-a nascut inca de pe vremea copilariei. Iar acum s-a hotarat sa obtina pentru pasiunea sa si un brevet.

Nea' Gheorghe, asa cum ii spun nepotii, crede ca s-a nascut cu aripi. Masinariile pe care le vedea pe cer, cand era de-o schioapa, il fascinau. A stiut atunci ca trebuie sa ajunga si el, candva, acolo sus.

"Fiind copil mic, pasteam gastele si ma uitam toata ziua dupa avioane. Mi-a ramas in suflet si in inima dorul pentru avioane. Cel care uita unde vrea sa ajunga se rataceste. Eu nu am uitat" - povesteste Gheorghe Costea.

De cateva saptamani vine la aerodromul din Vadeni, judetul Braila. Porneste cu noaptea-n cap dintr-un sat din nordul Galatiului, sa fie la timp pe pista. Impins de pasiune, dar si de un dram de nebunie, s-a hotarat sa ia lectii de zbor.

Instructorii au fost surprinsi sa afle dorinta barbatului de 65 de ani, dar l-au primit la cursuri pentru ca pasiunea nu are varsta, spun ei.

Gheorghe povesteste ca oamenii din sat spun ca e nebun. El insa crede ca nici varsta si nici munca la camp nu l-ar impiedica sa viseze.

"E una sa vezi lumea de jos si alta e s-o vezi de sus. E total diferit!" - a concluzionat nea' Gheorghe.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO