Unde au căutat românii răcoarea ca să scape de caniculă

05-08-2017 18:24


Temperaturile au fost insuportabile sâmbătă în Capitală, unde la ora prânzului erau 38 de grade la umbră.

Mulţi nu s-au mulţumit să rămână în case, ci s-au dus la ştrand, au umplut mallurile şi ori chiar s-au dat cu tiroliana, doar-doar vor simţi un pic de adiere. Şi braşovenii au încercat să fugă de zăpuşeală, aşa că s-au dus la pădure, unde când li s-a făcut foame au încins grătarele.

Pentru mii de bucureşteni ziua toridă a fost un bun prilej de a se bălăci în piscină. Aşa se face că ştrandurile din Capitală au fost pline ochi. Adulţi, copii şi vârstnici, toţi au vrut să se răcorească şi să fenteze soarele nemilos.

Pentru alţii, căldură parcă a fost mai uşor de suportat la înălţime! Aşa că au ales să se distreze pe cea mai lungă tiroliana din Capitală, de 300 de metri. Cei care nu au avut curaj, au ales o plimbare cu bicicletă.

Şi mallurile au fost pline. Între câteva sesiuni de shopping şi popasuri la masă, bucureştenii au profitat şi de parcurile de aventură indoor sau de patinoar.

Şi la Braşov temperaturile au fost sufocante. Că să fugă de caniculă, oamenii s-au refugiat în umbra pădurilor, la picnic.

S-a dat o luptă grea între adepţii dietelor pe caniculă şi pasionaţii grătarelor clasice.

”Să nu mâncăm gras. La grătar? De ce nu!? La grătar se pot face şi legume, se face peste, carne slabă, de pasăre.”

”Pe mine m-a înţărcat mama cu carne, nu cu legume şi cu chestii din-astea. Ce legume!? Friptane de porc şi din-astea!”

A fost totuşi o căldură sufocantă şi la altitudine. În miezul zilei erau 33 de grade la Braşov şi Sibiu, 29 la Predeal şi 24 la Sinaia. Cel mai răcoare a fost pe Vârful Omu: 17 grade Celsius.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO