Una dintre pistele Aeroportului Otopeni a fost inchisa pentru reparatii!

03-03-2009 00:00


Urmeaza o perioada foarte aglomerata pentru aeroportul Otopeni. Una dintre piste a fost inchisa pentru lucrari. Oficialii spun ca se accelereaza astfel programul de reparatii si investitii.

200 de aterizari si de decolari pe o singura pista. In fiecare zi! Aceasta este provocarea echipei de la Aeroportul Otopeni pentru urmatoarele patru luni.

Desi lucrarile la pista doi incep intr-un moment cand zborurile sunt la un nivel minim, miza este sa fie finalizata pana in iulie.

Vara este sezon de varf pe aeroport, iar o avarie la singura pista ramasa in functiune poate da peste cap toate zborurile.

In afara de pista, vor incepe lucrarile la extinderea portilor de imbarcare la care se adauga inca noua burdufuri, se mareste parcarea si se inmultesc ghiseele de check-in.

Momentul ales pare bun, mai ales ca din cauza crizei financiare traficul de pasageri a scazut cu 40% deocamdata.

Peste sase milioane de oameni trec acum anual prin Otopeni, iar previziunile anunta triplarea acestora in urmatorii zece ani.

Investitiile care se deruleaza in acest moment pe Aeroportul Otopeni trebuie accelerate pentru a prelua un trafic mai mare de pasageri si a ajunge la standardele Schengen pana in 2010.

In acest moment, cel mai mare aeroport international din Romania este depasit in termeni de capacitate deja de doi ani.

Tags: aeroport, otopeni,

VIDEO PROTVPLUS.RO