Un tanar cu handicap sever, care la 20 de ani cantarea doar 14 kilograme, a murit ars de viu dupa ce a luat foc de la soba

Dată publicare: 23-02-2015 19:18
Dată actualizare: 26-02-2015 06:50


Sobe de teracota

Un tanar cu handicap sever in varsta de 20 de ani, cantarind doar 14 kilograme, din localitatea bacauana Bilca, lasat nesupravegheat in casa de catre tatal sau, a murit ars de viu dupa ce hainele i-au luat foc de la soba, relateaza Mediafax.

Potrivit cercetarilor desfasurate de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, tanarul a fost gasit mort in mijlocul unei camere, cu arsuri pe aproximativ 70 la suta din suprafata corpului, dupa ce hainele arsesera pe el, fara insa sa se declanseze si un incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, bacauanul de 20 de ani, cu handicap sever in conditiile in care cantarea doar 14 kilograme, a fost lasat nesupravegheat in casa de catre tatal sau, care a plecat sa stranga recipiente din plastic de pe malul raului Bistrita pentru a le vinde ulterior. Ramas singur, tanarul s-a dus la soba si a bagat mana inauntru, moment in care puloverul sintetic cu care era imbracat a luat foc, ceea ce i-a fost fatal.

"Intr-o prima faza, s-a mers si pe suspiciunea de omor, in conditiile in care victima avea sange pe fata. Insa, in urma necropsiei, nu au fost descoperite urme de violenta pe corp, cauza decesului stabilit de catre medicul legist fiind socul combustional provocat de arsurile de pe aproximativ 70 la suta din suprafata corpului", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, Cristinel Ciocanta.

Anchetatorii sustin ca tanarul de 20 de ani trebuia supravegheat tot timpul, in conditiile in care parintii primeau indemnizatie de insotitor permanent de la primarie pentru fiul lor, in suma de aproape 1.000 de lei, de altfel singura sursa de venit sigura pentru familie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO