Turismul de weekend ia avans din cauza crizei

Ultima actualizare: 26-03-2012 15:36

"Ghearele ascutite" ale crizei financiare au zgariat adanc si turismul. Urmele se vad cel mai bine acum, vara, cand se numara rezervarile. Sunt putine, spun agentii, si cele mai multe sunt facute pentru weekend.

Oamenii au taiat de pe lista concediile lungi si destinatiile exotice. Au deveni "turisti pentru trei zile", asa ca-n fiecare vineri, cand termina programul, zboara pe Autostrada Soarelui sa ajunga mai repede la mare. In acest sfarsit de saptamana Mamaia asteapta un numar record de musafiri.

Aproape toate hotelurile si pensiunile vor fi pline. Din 130.000 de locuri, cate sunt pe litoralul romanesc, 50.000 vor fi ocupate in acest weekend.

Motiv de bucurie pentru hotelieri, daca ne gandim ca suntem la inceput de sezon. Asadar, turismul de weekend bate orice vacanta in anul crizei.

Pe locul doi in topul preferintelor se afla destinatiile apropiate Romaniei, dar in 2009 turistii nu mai sunt la fel de bogati. Stau in concediu cel mult 7 zile, nu 10 sau 14 ca altadata. Cutremurul financiar le-a scurtat serios vacantele.

Sunt insa si turisti care prefera weekendurile in strainatate, mai ales ca au inceput reducerile in marile magazine, iar oamenii vor sa-si cumpere lucruri de calitate cu bani putini.

In schimb, la capitolul vacante personalizate, cererile nu se ridica la nivelul celor de anul trecut. O astfel de distractie poate depasi 1000 de euro. Bani in care intra doua nopti de cazare, transport si biletul pentru concert.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO