Transplant de rinichi la Iași. Rudele au mulțumit în lacrimi familiei donatorului


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 27 Octombrie 2018 08:25
Categorie: Stiri Sociale

Diagnosticat cu o boală de rinichi pe care moştenit-o de la tatăl său, un bărbat de 53 de ani din Vaslui a primit  o nouă şansă la viaţă.

Fiica lui de 24 de ani suferă de aceeaşi afecţiune şi nu i-a putut dona tatălui un rinichi, aşa că singura lui speranţă era transplantul. Din nefericire, conform evoluţiei bolii, şi tânăra ar putea ajunge pe lista de transplant. Intervenţia a avut loc la Iaşi şi a durat aproximativ trei ore.

Bărbatul de 53 de ani a fost diagnosticat cu polichistică renală, o afecţiune ereditară, şi de 3 ani făcea dializă. Practic, din cauza unor chisturi de sânge, rinichii sunt supradimensionaţi: de la 12 cm au crescut până la 20-30 de cm. Neşansa altui om din Bacău a fost pentru el soluţia salvatoare.

Soţia bărbatului: "Veştile astea vin mereu greu. Când s-a ajuns la dializă a fost greu făcea dializa de 3 ori pe săptămână, restrictii alimentare, restictii la apă, la efort. Nu ştii niciodată cum se comportă după dializă."

Boala s-a transmis de la tată şi acum, din păcate, şi Diana, fiica lui de 24 de ani, se luptă cu aceeaşi problemă şi ar putea avea nevoie de transplant.

Fiica bărbatului: "Am aceeaşi boală şi din start nu puteam să-i donez. L-am văzut făcând dializa şi nu visam că acest moment să vină aşa de repede. Îi mulţumim mult familiei, ştim că a fost foarte dificil, am incercat să mă pun şi eu în situaţia lor."

Soţia bărbatului: "Bucuria noastră este mare şi vine aşa cum vine. Este singura şansă de a spune mulţumesc celor care au acceptat să-şi dea acordul. Înţeleg, n-a fost uşor nici pentru ei. Noi le spunem mulţumesc şi ştim că datorită lor sunt alţi oameni care au şansa să meargă mai departe."

Acesta este cel de-al 9-lea transplant cadaveric şi a 21 intervenţie din acest an.

Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Parhon Iaşi: "Compatibilitatea lui a fost cea mai bună şi celelalte probleme de sănătate l-au pus în capul listei de data aceasta. Aceste gesturi de omenie afectează toată familia, în acest caz pacientul cu boala polichistică are copilul bolnav de aceeaşi boală, părintele şi transplantul este singura lui speranţă."

În judeţul Iaşi peste 400 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO