200.000 de turisti pe litoral - nicio camera goala la hotel, nicio masa libera la restaurant

06-08-2011 10:53


Romania se bucura de vara, la malul marii. Cerul a fost cristal sambata, iar marea in sfarsit curata. Pot sa confirme cei peste 200.000 de turisti cazati oficial pe litoral.

Alte 40.000 de masini au fost monitorizate pe drumul catre distractie. Iar asta ar putea inseamna ca 2011 este primul an in care oamenii au preferat sa isi petreaca vacanta in tara. Pacat ca le este greu sa isi gaseasca o camera de hotel, un loc de parcare sau o masa libera la restaurant.

Radu este din Pitesti si a ajuns la mare cand soarele era deja sus, pe cer. N-a avut rabdare sa isi caute cazare si a fugit direct pe plaja. A nimerit direct in stup. Mii si mii de oameni asediasera inaintea lui sezlongurile si ocupasera fiecare petec de nisip.

Toate statiunile arata la fel. Ticsite. Doar cei care s-au trezit ca in armata s-au instalat confortabil. Initial... pentru ca si peste ei a venit puhoiul si uite asa au aparut primele nemultumiri.

Sincron- cu femeia cu ochelari de soare in albastru:
Cei care nu cred in binefacerile mersului pe jos si au calatorit cu masina catre plaja au pierdut inutil timp pretios.

Dupa pranz, turistii flamanzi si insetati s-au indreptat catre terase. La autoserviri, cozile se intindeau pe zeci de metri, iar la restaurante nici vorba sa gasesti un scaun liber.

Ne intorceam la Radu din Pitesti si il gasim debusolat. Si-a dat seama ca si hotelurile sunt ocupate si poate era mai inspirat daca mergea la munte.

In Mamaia, absolut toate camerele au fost inchiriate. Iar in Costinesti, 90 la suta dintre ele. Pe locul trei in clasament se afla statiunea Neptun.

VIDEO PROTVPLUS.RO