Tot mai multi romani apeleaza la catering pentru masa de Revelion
Forfota mare este in bucatariile firmelor de catering si ale restaurantelor. Toate locurile pentru masa de revelion sunt ocupate, iar companiile care livreaza mancare au bucatarii deja epuizati.
Cei mai multi au comandat platouri ce contin preparate din pui si din porc, branzeturi si legume proaspete si au platit 60 de lei. Altii au vrut si sarmale, piftie sau salata boeuf, iar cei mai pretentiosi au comandat chiar meniuri cu mancare chinezeasca.
Daca nu v-ati hotarat inca trebuie sa va grabiti. Firmele de catering au primit comenzi cu mult timp in urma si e putin probabil sa mai gasiti una care sa va pregateasca mancarea pana maine seara. Cat despre restaurante, acestea au iesit pe piata cu oferte mai atragatoare decat in anii trecuti, asa ca locurile s-au ocupat imediat.
La o firma de catering din Cluj se munceste de la 4, la foc continuu. Se pregatesc mai intai comenzile facute din timp, adica cel putin 50 pe zi.
Daca in bucataria firmelor care livreaza mancare e forfota mare, in cea a unui restaurant indian lucrurile iau amploare. Aici, 8 bucatari pregatesc pentru masa de revelion mancaruri care mai de care mai gustoase.
Toate cele 150 de bilete pentru masa de revelion s-au vandut inca de acum o luna. Pretul: 200 de lei de persoana, iar pe langa mancare oaspetii au parte si de un spectacol indian.
La Bistrita, doamna Magda este disperata. Pentru ca nu s-a gandit din timp, in noaptea de revelion se va baza pe mancarea din frigider.
Si aici restaurantele au toate locurile ocupate de acum doua saptamani. Patronii zambesc multumiti: profitul de acum le mai sterge amarul din perioada slaba de peste an.