Toate scolile din Timis si Suceava, inchise luni din cauza zapezii. Elevii stau acasa

Ultima actualizare: 12-12-2012 01:26
zapada timisoara

Toate scolile din judetul Suceava vor fi inchise, luni, potrivit unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, a anuntat prefectul Florin Sinescu.

SUCEAVA - Mai mult, acesta care a mentionat ca situatia a fost determinata de ninsorile abundente cazute in judet, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit prefectului, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava s-a stabilit ca luni toate cele 823 de unitati scolare din judet sa fie inchise intrucat s-au anuntat ninsori abundente pana luni seara. "Este foarte multa zapada si deplasarea copiilor este dificila", a spus prefectul. El a mentionat ca scolile vor fi inchise doar in cursul zilei de luni.

Conform sursei citate, pe toate drumurile din judet se circula cu dificultate din cauza zapezii, iar in Pasul Mestecanis a fost restrictionat traficul greu timp de o ora pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire.

Pentru deszapezire in judetul Suceava se intervine cu 243 de utilaje, din care 77 sunt puse la dispozitie de sectiile CNANDR si ale Drumurilor Judetene, iar 143 de utilaje sunt ale localitatilor, precum si 23 de utilaje ale Directiei Silvice Suceava, a mai spus prefectul. Si in judetul Timis cursurile vor fi suspendate, luni, in toate unitatile de invatamant din cauza zapezii si a viscolului.

TIMIS - Cursurile vor fi suspendate, luni, si in toate unitatile de invatamant din judetul Timis, din cauza zapezii si a viscolului, a decis, duminica dupa-amiaza, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).

Inspectorul scolar general din judetul Timis, Cornel Petroman, a declarat corespondentului Mediafax ca s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unitatile de invatamant din judet sa ramana inchise din cauza zapezii, decizia putand fi prelungita si pentru ziua de marti, in functie de conditiile meteorologice.

"Conditiile nu sunt cele dorite, am decis sa suspendam cursurile in data de 10 decembrie in toate unitatile de invatamant din judet. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel ca este mai bine sa suspendam. Maine (luni - n.r.) vom discuta intr-un consiliu administrativ daca vremea se mentine rea si va fi zapada in continuare sa suspendam si marti, dar deocamdata decizia este pentru ziua de luni", a declarat Petroman.

Judetul Timis se afla sub avertizare de cod galben pentru zapada si viscol.

Lista drumurilor blocate din cauza vremii

Avertizarea de cod galben de ninsori si ploi, prelungita pana luni pentru Bucuresti si 29 de judete

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO